Аксесоарите, които ни правят дебели

119
Аксесоарите, които ни правят дебели

Голямата чанта, високите токчета и дори изкуственият тен

Голямата чанта, високите токчета и дори изкуственият тен – всички тези елементи са неизменна част от ежедневието на дамите и задължително условие за женственост и самочувствие. Според специалисти обаче въпросните аксесоари могат да навредят на външния вид, като добавят някой излишен килограм към телосложението.

Козметичният хирург Майкъл Пейджър е открил огромно сходство между жените, които носят тежки чанти в ежедневието си. Всички те имали натрупване на мастна тъкан в определени зони. Това може да се обясни с факта, че тази част от тялото, която натоварваме ежедневно, съответно се развива повече от другата.Специалистите съветват дамите да сменят ръката, с която носят чантата си. Нещо повече, те сравняват това упражнение с ходенето на фитнес – ако вдигате тежести само с дясната ръка, нормално е тя да натрупа повече маса.

Светският фитнес инструктор Дакс Мой пък е безпощаден към високите токчета. Според него те не само измъчват тялото, но и накланят таза напред, като по този начин коремните мускули отслабват и стават податливи към напълняване. Специалистът съветва вкъщи винаги да се разхождаме боси, за да стегнем мускулите, които са били отпуснати, докато сме били на токчета.

Изкуственият тен също може да се отрази неблагоприятно на теглото, защото съдържа определени вещества, които стимулират тялото да трупа мазнини в областта на корема, предупреждава ТВ7.Добави коментар