Ако искате да отслабнете

116
Ако искате да отслабнете

В техния експеримент са участвали 84 души с наднормено тегло

Пиенето на около половин литър вода преди всяко хранене може да помогне на хора с наднормено тегло да отслабнат. Това показва проучване на изследователи от университета в Бирмингам, цитирано от британския в. „Индипендънт“.

В техния експеримент са участвали 84 души с наднормено тегло, които са били подложени на програма с хранене три пъти на ден и упражнения, като са били наблюдавани в период от 12 седмици.

На 41 от тях им е било казано преди всяко хранене да изпиват по половин литър вода, докато останалите е трябвало да си представят, че стомасите им вече са пълни.

Тези от тях, които са консумирали вода преди всяко едно от трите хранения са свалили средно по 4,3 кг за 12-те седмици, пише БГНЕС.

Останалите, които са пили вода само преди едно хранене или изобщо не са пили вода, са свалили само 0.8 кг.

„Красотата на тези открития е в тяхната простота. Единствено пиенето на половин литър вода, три пъти на ден преди всяко едно от основните хранения може да помогне за намаляване на килограмите“, коментира д-р Хелън Парети от университета в Бирмингам.Коментари

Коментар: 1
пиенето на вода

Всеки спортист знае, че не бива да пие чиста вода, защото тя е вредна - предизвиква изхвърляне на соли, минерали и витамини от тялото. За да стане водата безвредна, в нея трябва да бъдат разтворени някакви вещества за да стане тя изотонична. Например в медицината се използва физиологичен разтвор за венозно вливане съдържащ 0,9% сол. Организмът може да бъде задоволен с вода не само като се пие такава, но и с храната и напитките. По всичко изглежда, че на споменатите "учени" това не е известно.


  • 1

Добави коментар