9 правила на хубавата кожа

483
9 правила на хубавата кожа

Пийте много вода, яжте риба и спете до късно

Хубавата кожа далеч не е само благотворителност, която младостта ни връчва, а после бързо отмъква. Чистото и красиво лице може да се опази десетилетия наред, стига да се полагат всекидневни грижи. Понякога обаче сами можем да сбъркаме рецептата и да приложим в употреба митове, които само ще навредят. Ето кои са 9-те златни съвета за хубавата кожа, към които да се придържаме.

1. Без сапун
Една от най-честите грешки, е старото убеждение, че сапунът е панацея за всичко, пише в. Стандарт. Всъщност не е така - много малко са качествените сапуни, които наистина могат да ви свършат работа. Затова използвайте специализирана козметика, вместо да се доверявате на старата школа.

2. По-малко търкане
Когато миете лицето си, няма нужда да го търкате прекалено усърдно, защото ще нанесете на кожата невидими вреди, които след време ще се проявят.

3. Горещата вода
Не мийте лицето си с гореща вода. Тя причинява разширяване на капилярите, което води до прилив на кръв към лицето и то се "украсява" с червена мрежа. В резултат на това кожата изглежда нездрава и дори по-лошо - да изглеждате по-стари, отколкото сте всъщност.

4. Махайте потта
Потта е най-добрата среда за бактериите. За това трябва по възможно най-бързия начин да я измивате от лицето си, дори в напечени моменти.

5. Ексфолианти
Не злоупотребявайте с ексфолиантите. Функцията им е да отделят от повърхността на кожата мъртвите частици, което открива младата и здрава кожа. Въпреки това постоянното им използване нарушава естествения процес на регенерация на кожата, което води до влошаване на нейното състояние.

6. Храната
Правилното хранене е златният ключ към чистата кожа. Следете вашата диета - тя трябва да е правилно съчетание от протеини, въглехидрати и мазнини. Именно мазнините правят кожата еластична. Най-добрият източник са рибата, ядките и растителните масла.

7. Вода на макс
Пийте повече вода, дори и да нямате такъв навик. Така ще забавите появата на бръчките.

8. Слънцето убива
Слънчевата активност предизвиква обезводняване на кожата, а процесът е сходен с този, при който гроздето се превръща в стафиди. Слънцезащитният крем трябва да е винаги с вас, независимо дали изгаряте от горещините или не.

9. Сън
Осемте часа сън са все по-рядко срещан лукс за модерния човек. Но колкото и да се опитвате да удължите деня, всичко се връща обратно. Без качествено наспиване кожата ви ще се състари много по-бързо.Добави коментар