8 съвета за кърмене, които могат да спасят деня ви

532
8 съвета за кърмене, които могат да спасят деня ви

Освен хранителната стойност, кърменето също така насърчава и укрепва емоционалната връзка между майката и бебето

Освен хранителната стойност, кърменето също така насърчава и укрепва емоционалната връзка между майката и бебето, която е от съществено значение за психическия му растеж. Но кърменето може да бъде предизвикателство, още повече, ако сте млада майка. И естествено е да имате много въпроси по него.

Но все пак то трябва да е удоволствие, а не досадна задача. Затова вижте няколко трика, които може да са ви от полза.

1. Топлите гърди пускат повече мляко.

Масаж на гърдите с топла мокра кърпа или вземането на топъл душ преди кърмене може да стимулира производство на мляко. Също така ще помогне за предотвратяване на запушени канали.

2. Бисквитките и снаксове за кърмене са вкусен начин за увеличаване на млякото.

Знаете ли, че може да си купите или приготвите бисквитки или смути, които да стимулират млякото? За целта трябва да използвате засилващи лактацията съставки като сминдух, овесени ядки и бирена мая.

3. Използвайте пръстена, за да следите последователността на гърдата, която давате за кърмене

Някои майки предпочитат да предлагат едната гърда по време на хранене, докато други предпочитат от двете страни. Каквито и да са предпочитанията ви, важно е да запомните от коя гърда за последно сте давали. Лесен трик е да поставите пръстен на лявата ръка, ако последно сте се хранили от лявата гърда и пръстен на дясната ръка, ако дясната гърда е била последна.

4. Добавките за кърма може да работят за вас.

Добавките за кърма може да са спасение за вас, ако нямате дсотатъчно, за да нахраните бебето си. Те са лесно достъпни, а някои дори могат да се пият като чай. Но се препоръчва, преди да ги опитате, да се консултирате с лекар.

5. Съхранявайте млякото във формички за лед.

Замразяването на изпомпаното мляко в тави за кубчета лед е лесен и икономичен начин за съхранението му. След като млякото замръзне под формата на кубчета, можете да ги съхранявате в обикновени торбички за фризер. Така не само пестите, но и осигурявате на детето си пълноценна храна.

6. Пийте много вода.

Кърмата е около 90% вода. Затова е изключително важно кърмещите майки да пият достатъчно вода - около 12 чаши вода дневно, за да бъдат здрави и хидратирани. Също така водата помага за производството на мляко.  

7. Направете ледена близалка от кърмата.

Замразяването на изпомпаната кърма в сос е чудесен начин да облекчите избиването на зъбите на детето. Ако то е започнало да яде твърда храна, тогава можете дори да добавите плодове като банан, ябълка, авокадо или круша към млякото, докато замразявате.

8. Използвайте зелеви листа, за да спрете млякото.

Въпреки че е емоционално трудно, всяка майка трябва да спре да кърми в определен момент. Поставянето на леко намачкан зелев лист върху гърдите, ще помогне за спиране на млякото. Зелето отделя ензими, които подпомагат процеса.

 Добави коментар