7 признака, че ядете твърде много захар

703
7 признака, че ядете твърде много захар

Не е тайна, че захарта е в почти всичко, което ядете, дори и в храни, които никога не сте очаквали

Не е тайна, че захарта е в почти всичко, което ядете, дори и в храни, които никога не сте очаквали. Известно е, че тя води до редица заболявания като диабет и сърдечни заболявания, ако прекалявате с нея, разбира се. Ако смятате, че приемате твърде много захар, вижте няколко признака за това.

1. Вие жадувате за захар - много

Вярвайте или не, всъщност е възможно да сте пристрастени към захарта. И колкото повече ядете, толкова апетитът към нея става по – голям. Според експерти диета с високо съдържание на захар, може да доведе до хормонален отговор в тялото. Тя е като вълна, която ви носи нагоре и след това да се срине и да накара тялото ви да искате повече захар.

2. Имате нужда от повече захар, за да ви е вкусно

Възможно е да имате проблем със захарта, ако количеството й в определени храни не ви стига. Желанието да добавяте повече, дори към сладки храни, може да в знак за пристрастеност.

3. Качи ли сте на тегло

Вероятно това няма нужда да казваме, но повече захар = повече килограми. Освен това яденето на захар само по себе си не удовлетворява апетита и ви кара да ядете още повече. Тя няма протеин или влакнини, тя не ви засища и просто ви кара да искате повече и повече.

4. Имате честа промяна в настроението

Ако яденето на захар води до еуфория в настроението ви, това се дължи на енергията, която получавате чрез нея. Но прекомерният прием може да доведе по-висок риск от депресия, тъй като захарта може да доведе до възпаления в тялото.

5. Проблеми с кожата

Високият прием на захар може да доведе поява на обриви и акне. Това се дължи на високите нива на инсулин и хормоналните пикове и спадове.

6. Имате няколко (или повече) кариеси

Когато сте били малко дете, родители ви неслучайно са ви кавали, че не трябва да прекалявате със захарта. Прекомерният прием може да доведе до кариеси и до проблеми със зъбите.

7. Енергията ви е на възходи и спадове

Сучвало ли ви се е да нямате достатъчно енергия за работа сутрин. Не ви помага и чаша кафе с три кубчета захар. Причината е в нестабилните нива на енергия, а консумацията на захар води до пикове и резки спадове. Затова препоръчително е да ядете пълнозърнести храни и бавни захари, които ще стабилизират нивата. Добави коментар