7 предимства на меда, които ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате по-добре

78
7 предимства на меда, които ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате по-добре

Медът има невероятни предимства, за които повечето хора не знаят

Медът има невероятни предимства, за които повечето хора не знаят. Ето 9 начина, по които можете да имате много ползи от него и ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по - добре!

1. Повече енергия

Чувствате се уморени? Естествените захари в меда ще осигурят енергия, защото получавате въглехидрати, но без да се претоварвате с изкуствени захари!

2. По-добър сън

Лъжица мед преди лягане ще ви помогне да спите добре. Естествените захари в меда повишават нивата на инсулин леко, което позволява на аминокиселината триптофан да ви отпусне.

3. По-малко симптоми на алергия

Смята се, че медът има някои противовъзпалителни качества, които могат да бъдат полезни при контролирането на симптомите на алергия. Яденето на суров мед е полезно за страдащите от сезонни алергии.

4. Лекува леки рани

Медът има антибактериален ефект и помага за лечение на малки рани като порязвания, ожулвания и дразнене на кожата. След като почистите раната с вода, нанесете тънък слой мед и я покрийте с превръзка.


5. Повишава имунитета

Медът е богат на фенолни киселини и други антиоксиданти, които могат да предпазят от увреждане от свободните радикали. Те допринасят за стареенето и някои заболявания. Антиоксидантите в меда могат да помогнат за предпазване от сърдечни заболявания, възпалителни процеси и неврологична дегенерация.

6. Овлажнява кожата

Медът действа като овлажнител, когато се прилага върху кожата, което означава, че помага за запазване на нейната влага и еластичност.

7. Придава блясък на косата

Освен, че е чудесен за кожата, можете да използвате и мед, за да постигнете по-здрава, блестяща коса! Смесете 1/2 чаша мед с 1/4 чаша зехтин и нанесете тази смес върху косата си. Покрийте с шапка за къпане и оставете за 30 минути. След това измийте косата си както обикновено!

 

 Добави коментар