7 особености на английските майки

268
7 особености на английските майки

И мама е... англичанка

1. Английските майки са практични и несантиментални. Те могат преспокойно да оставят пеленачето с бавачката и цял ден да прекарат в дома на тяхна приятелка, която има рожден ден. Накратко, не поставят детето на олтар. Винаги се нуждаят от малко време за малки, средни и големи женски радости.

2. Майките в Англия нямат практиката да се обръщат с умалителни към децата си. Всъщност, те говорят на бебетата като равни.

3. Англичанките не страдат от хиперзагриженост и хипердиагностика. Няма да ги чуете на площадката да крещят: „Пази се, ще паднеш! Не лази! Не пипай! Не яж от земята!” Английските майки седят на пейката и позволяват на децата си да опознават свободно заобикалящия ги свят чрез синки, ранички, драскотини и т.н. Не лекуват всяко едно кихане, не заставят детето да яде, щом не желае, и т.н.

5 особености на френските майки


4. Английските майки са мобилни. В самолета с тримесечно бебе – няма проблем! В кола на пътешествие из цяла Европа? Защо не! Светът на английското дете до 2-годишна възраст не се ограничава в рамките на детската площадка и посещение при баба.

5. Английските деца рано-рано тръгнат на градина. Запознанството може да започне още на 3-месечна възраст. За деца на такава възраст вратите на английските градини вече са отворени. Майките се връщат на работа.

6. Англичанките не ходят по петите на децата си. Не събират разхвърляните играчки, а показват как се събират. Казват „Днес не ти се получи, но утре ще се постараеш повече и ще успееш да го направиш сам”. И също: „Ела да видиш какво ще правя сега! Може да ми потрябва помощта ти”.

7. Английските майки отделят особено внимание на приятелството между децата и животните. Те не приемат домашните животни като източник на инфекции, а като гаранция, че детето ще се научи да обича и защитава по-слабите от него.Добави коментар