7 неща, които могат да се случат по време на раждането

607
7 неща, които могат да се случат по време на раждането

Предстои ви раждане и очаквате контракции и болка

Предстои ви раждане и очаквате контракции и болка. Но наред с тях има и още няколко неща, които могат да се случат по това време. Някои са често срещани и безобидни, докато други понякога се нуждаят от по-спешни мерки.

Неволни движения на червата

Тъй като по време на раждането се използват същите мускули, които и при ходене до тоалетна, не се притеснявайте, ако се изпуснете. Епидуралната упойка, която влияе на долната половина на тялото ви, може да увеличи вероятността от неконтролируемо движение на червата. Кажете на лекаря си, не се страхувайте.

Гадене и повръщане

Както се оказва, гаденето и повръщането не са само в първите месеци на бременността, но и могат да се появят по време на раждането, особено по време на активния етап и когато изтласквате бебето си навън. Когато жените имат епидурална упойка, кръвното налягане може да падне и това да предизвика повръщане.

Продължително раждане

Първият етап на раждането включва латентната фаза, но понякога тя не минавт толкова бързо, колкото би трябвало. Продължителната латентна фаза е, когато раждането продължава повече от 20 часа за майките първескини и повече от 14, ако сте раждали преди. Продължителното раждане може да бъде изтощително и понякога да е разочароващо за бъдещите майки, но това рядко води до усложнения и не трябва да е показател за цезарово раждане.

Бързо раждане

На другия край е бързото раждане. Това се случва когато бебето идва след по-малко от три часа след започване на контракциите. За повечето майки това може да е добре, но стига да имат достатъчно време да стигнат до болницата. Друга важна точка за бързото раждане е, че може да се стигне до разкъсване на шийката на матката и влагалището, кръвоизлив и риск от инфекция за бебето, ако няма компетентна лекарска намеса.

Вагинално разкъсване

Това е доста често срещано, ако вагиналният отвор не е достатъчно широк. Много жени изпитват някаква степен на разкъсване на влагалището по време на раждане. Това може да причини лек дискомфорт за няколко седмици.

Задържана плацента

След като бебето ви е навън, може да мислите, че всичко е свършило, но това не е съвсем така. Нормално е контракциите да продължат след раждането, тъй като тялото ви трябва да изхвърли плацентата от матката. Обикновено това се случва в рамките на първите 30 минути след раждането. Ако това не се случи, има задържана плацента. Някои причини са слаби контракции, шийката на матката се затваря или плацентата се е прикрепила към мускулните стени на матката.Добави коментар