7 изненадващи съвета за оцеляване през първите 6 месеца след раждането

1400
7 изненадващи съвета за оцеляване през първите 6 месеца след раждането

Леле, да си родител за първи път е трудно!

Леле, да си родител за първи път е трудно! Освен напълно новия начин на живот, сега трябва да се бориш и да оцелееш. А това означава без сън, хормони, които те карат да плачеш и вероятно партньор, който е в същото положение. Плюс това около вас има 1 милион души, които не спират да дават съвети.

Как да оцелеете обаче? Ето седем изненадващи съветите, които дори да не сте чували, може да са ключът към оцеляването ви през първите шест месеца на родителството.

Позволете на партньора ви да бъде груб

Независимо дали сте майка или баща, имате партньор, с когото отношенията може да се обтегнат. Умората, плюс важните решения, които трябва да вземете, без значение колко добре сте се разбирали преди бебето, могат да ескалират. Ако той/ тя избухне и се развика, не го/ я съдете. Всеки има своите трудни моменти и трябва да сте съпричастни.

Намерете своя Дзен в умора

Наистина е лесно да крещите и да бъдете разстроени като се оправдавате с умората. Знаем, че е трудно. Но също така може и да забавите малко темпа, да се наслаждавате на времето с бебето си да забравите малко за прането, което ви чака.

Позволете си да крещите или плачете

Просто го направете. Викайте. Някъде, където няма са ви чуят. Или поплачете. Няма нищо срамно в това. Да бъдеш родител е невероятно стресиращо и емоционално, всеки го изживява по различен начин, затова намерете начин да освободите напрежението.

Идентифицирайте едно нещо, което ви доставя удоволствие

Може би е време да прочетете неделния вестник на спокойствие, за да се почувствате като едно време. Или да сготвите нещо за мъжа ви. Или да вземете гореща вана. Каквото и да е, изберете нещо малко и смислено, което да ви хареса, и помолете партньора ви да е съпричастен и да ви помогне.

Не търсете нищо в Google

През първите няколко месеца от живота на моето бебе, много хора се допитват до д-р Google всеки път, когато бебето направи нещо различно от нормалното досега. И реакцията след това е „Боже мой. Умира ли бебето ми?!“ . Позволете да ви напомним, че интернет е страшно място - и въпреки че може да бъде много полезно за определени неща, е твърде лесно да ви  побърка и дори един нормален обрив да бъде оприличен на нелечима болест.

Намерете комфорт в разстройството

Ако не можете да победите нещо, отдайте му се. Може би се опитвате да бъдете суперчовек сега, но е добре да признаете, че не можете да направите всичко. Не се самообвинявайте че в кухнята ви е бъркотия или че прането седи неизгладено. Намерете симбиоза в ритъма и любовта, която имате с вашето бебе и се утешавайте, че работата ще я свършите по - късно.

Просто се откажете - временно

Може би това е най-важният съвет за младите родители? Дайте си почивка. Грижата за бебето е трудна и последното нещо, което искате да направите, е да бъдете твърди със себе си. Кой има енергията за това ?! Наемете детегледачка. Помолете ваш доверен приятел да се грижи за бебето за един час. Запомнете – вие си вършите работата добре!

Преди всичко не забравяйте да дишате. Сериозно, буквално дишайте. Нещо толкова просто, колкото три дълбоки вдишвания, може да помогне да изчистите ума и да се опитате да се насладите на тези безценни моменти с вашето бебе. Защото времето наистина лети.Добави коментар