6 съвета за красота от най-младоликите жени в света

394
6 съвета за красота от най-младоликите жени в света

Азиатската красота е емблематична, а западният свят едва сега започва да открива козметиката ѝ

Азиатската красота е емблематична, а западният свят едва сега започва да открива козметиката ѝ. Само че зад тази козметика стоят изпитани във вековете методи, които правят азиатките най-младоликите жени на света. Как да изглеждаме по-млади, независимо от климата и гените? Dariknews.bg показва какво препоръчват в Япония:

1. Оризова вода

Оризовата вода е богата на витамини, минерали и антиоксиданти, които защитават кожата от вредната среда, правят я по-мека и блестяща. Може да си направите такава вода и вкъщи, като просто трябва да накиснете ориз във вода за 15-20 минути. След това да отделите ориза от водата и да я оставите 1-2 дни да ферментира.

2. Не мийте лицето си с ръце


Много от нас нанасят продуктите за лице с ръце. По-добре използвайте за целта гъба или апликатор. Така лицето ви ще бъде по-чисто, кожата - по-сияйна. Освен това e по-икономично.

3. Водорасли като маска

Морските водорасли са известни с невероятните си ползи за здравето, а мнозина ги препоръчват и като неизменна част от здравословната диета. В Япония те са неизменна част от процедурите за красота, тъй като дълбоко хидратират кожата и я карат да сияе.4. Достатъчно колаген

Каквото и да правим отвън за кожата ни, ако колагенът в тялото ни не е в оптимални нива, кожата ни ще изглежда по-стара. В Япония колагенът е достъпна добавка, продавана под формата на хапчета, желета, бонбони и напитки.

5. Зелен чай като маска

В Япония никой не твърди, че е изпил достатъчно чай. Популярният зелен чай е богат на антиоксиданти и с него може да се направи домашна маска, с която да се борите срещу бръчки, черни точки и пори. За целта смесете лъжичка зелен чай със същото количество вода и мед. Разбъркайте и нанесете сместа върху лицето си.

6. Масажи за лице

След като почистите лицето си, може нежно да го масажирате, като този начин подобрявате кръвообращението. За целта обаче винаги използвайте крем или лосион и нека движенията ви бъдат бавни и нежни.

Добави коментар