5.55 следобед

44
5.55 следобед

Най-стресиращото време от деня за майките

Времето за вечеря е най-напрегнатият момент от деня за всяка майка, според британско проучване, включило 2 000 анкетирани. Балансирането на различните вечерни „дейности”, чакащи грижата на майката, се оказва най-трудно и изтощаващо. В най-добрия случай по това време на деня от майката се очаква да приготвя храна за детето, евентуално да го прибере от допълнителните му занимания (независимо дали става въпрос за разходка в парка, курс по балет или пиано) и междувременно да се подготви за следващия работен ден, отговаряйки на някой и друг имейл или търсейки информация в нета.

Особено изтощителен момент е и самата вечеря - почти половината от анкетираните майки признават, че им се налага да приготвят различно ястие за всеки член на семейството, а в 2/3 от случаите децата просто имат навика да казват, че не харесват точно това, което им е предложено (дори и да са го обожавали до вчера). Повечето майки признават, че не е рядкост да изпуснат нервите си точно по време на приеманото за най-приятно семейно събиране - вечерята.

Разбира се, не само храненето е проблем - втората по стрес точка от вечерната рутина е къпането на детето. Ясно е, че за да е безболезнена, банята на детето трябва да се превърне в игра, но почти всички майки признават, че в края на деня са достатъчно изморени, за да успяват да устроят исканото забавление за детето.

Последната вечерна битка е приспиването - повечето майки се оплакват, че не получават никаква помощ от партньорите си и често в пристъп на безсилие просто позволяват на децата да остават будни до по-късно.Добави коментар