5 приложения на кастилния сапун

58
5 приложения на кастилния сапун

Когато мислим за почистването у дома, на първо място трябва да поставим безопасността на децата ни

Когато мислим за почистването у дома, на първо място трябва да поставим безопасността на децата ни. За съжаление еко и био препаратите са доста скъпи и не всеки може да си позволи да купува такива. Но има една добра алтернатива, която е достъпна и ще реши много проблеми – кастилния сапун. Той се прави на основата на зехтина и произхожда от испанския регион Кастилия. Днес на пазара може да намерите обаче много видове  - направен от кокосово масло, авокадо, орехово, бадемово или конопено масло.

Как обаче да го използваме в дома си? Ето няколко предложения:

1. Вземете релаксираща вана с него.

Добавете две супени лъжици кастилен течен сапун към ваната за естествено пречистване. За аромат, капнете етерични масла.

2. Направете си препарат за пране.

В зависимост от обема на пералнята, смесете от 1/3 до ½ ч кастилен сапун с 1/2 чаша оцет и пуснете на нормален цикъл за пране.

 

3. Използвайте го като бебешки сапун.

Чувствителната бебешка кожа се нуждае от нежен сапун, а кастилният е точно такъв. Консултирайте се с педиатъра преди да използвате, но разреден с дестилирана вода е чудесен избор.

4. Направете веро

Кастилният сапун не само ще измие чудесно съдовете, но е и нежен към кожата на ръцете ви.

5. Почистете цялата къща с него.

Може да използвате сапуна, за да направите универсален почистващ спрей. Смесете 1/4 чаша от него към 1 литър топла вода и изсипете сместа в бутилка със спрей.Добави коментар