5 неща, които ни пречат да отслабнем

526
5 неща, които ни пречат да отслабнем

Много от нас допускат грешки, когато се опитват да отслабнат. Ето най-често срещаните:

Искате да промените нещо във външния си вид и търсите онзи магически метод, диета, хапче, добавка, които ще направят чудо и бързо ще ви отърват от излишните килограми. Често пазите диети и въпреки това не отслабвате. Каква е причината? Много от нас допускат грешки, когато се опитват да отслабнат, посочва Дарик радио. Ето най-често срещаните:

Надценявате спорта

Спортът е важен за здравето и за добрата фигура. Но много хора смятат, че щом спортуват им е позволено да ядат от всичко и по много. Трябва да внимаваме какво ядем, когато спортуваме. Ако човек употребява голямо количество калории, те няма да бъдат изгорени напълно, само защото се движим.

Храните с мазнини след спорт трябва да се избягват, защото няма да отслабнете и организмът се натоварва. В менюто си можете да включите пресни плодове, зеленчуци и месо без мазнини.

Започвате със сладките неща още от сутринта

Консумацията на закуска на продукти с високо съдържание на захар пречи на процеса на отслабване през останалата част от деня. Консумирането на въглехидрати сутрин пречи на преработването на протеините от организма.Опитвате се да отслабнете чрез гладуване

Повечето хора правят класическата грешка, подлагайки се на глад, за да отслабнат. Но загубата на тегло не продължава дълго поради инстинктите за самосъхранение на организма. В повечето случаи хората, които отслабват по този начин, връщат килограмите си, а понякога дори наддават (т. нар. йо-йо ефект). Йо-йо ефектът всъщност е толкова вреден, колкото и свръхтеглото. Учените са категорични, че гладуването задължително води до преяждане и развитие на инсулинова резистентност.

Не се борите със стреса

Стресът провокира ръста на концентрация на стресовия хормон кортизол, а също така активизира изработката на бетатрофин, който потиска разграждането на мазнините. Експертите смятат, че в случай на повишаване на стресовите вещества в кръвта, дори хора с нормално тегло започват да трупат мазнини.

Не се отказвате от алкохола

Ако обичате алкохола, независимо дали е бира, водка или вино, диетата няма да ви помогне. Трябва да контролирате употребата на спиртни напитки. Алкохолът е висококалориен продукт и може да обезсмисли ограниченията, които сте направили в менюто си.

Добави коментар