5 необичайни начина за борба с наднорменото тегло

237
5 необичайни начина за борба с наднорменото тегло

Напоследък темата за наднорменото тегло става все по-актуална по целия свят

Напоследък темата за наднорменото тегло става все по-актуална по целия свят. Често затлъстяването прераства в хронично заболяване и се лекува с повишено внимание – например в САЩ хората се стремят да отслабнат с помощта на упражнения, диети, препарати за отслабване и дори пластична хирургия. Но в някои страни има доста необичайни методи за борба с наднорменото тегло. И така – кои са петте най-странни начина за отслабване на света?

1. Япония – закон за максималната обиколка на талията

В Япония има относително малко пълни хора – само 3.5% от населението. Но това до голяма степен се дължи на правителствената програма. В мандат от 2008 г., наречен „Законът Метабо“, се посочва, че максималната обиколка на талията при възрастен човек не трябва да надвишава 90 см при жените и 85 см. при мъжете на възраст между 40 и 74 години.

Гражданите, чиито талии са излезли извън законовите ограничения, се изпращат задължително на диетолог и взимат мерки да отслабнат. Местните органи на здравеопазването дори имат право да глобят нарушителите.

2. АОЕ, Дубай – държавата плаща на гражданите за отслабване

Булката, която отслабна 72 килограма

На 19 юни правителството на Дубай прие специална програма – гражданите получават финансова подкрепа от държавата, ако отслабват. Участниците в програмата, които свалят два или повече килограма до 16 август (края на поста Рамадан), ще получат възнаграждение във вид на няколко грама злато, еквивалентни на изгубеното телесно тегло. Тримата участници, които са отслабнали най-много, ще получат и златна монета на стойност 20 хил. дирхама (сумата се равнява на 5500 долара).

Най-интересните начини за борба с наднорменото тегло в Китай, Нова Зеландия и САЩ вижте тукДобави коментар