5 на 2: Новата сензация сред диетите

113
5 на 2: Новата сензация сред диетите

Периодичното ограничаване в храненето е стар метод

Съвременните хора са недоволни от теглото си, от тялото си и здравословното си състояние. През последните години на мода бяха различни диети, но въпреки това затлъстяването в световен мащаб нарасна драстично. Вижте един нов метод на хранене:

Една от последните сензации в диетологията е редуването на 5 дни нормално хранене с два ограничаване на калориите. Позволените калории за женете в дните на ограничаване са 500, а за мъжете 600.

Периодичното ограничаване в храненето е стар метод. Той е свързан с религията. Ние имаме коледен и великденски пост, будистките монаси постят при новолуние и пълнолуние всеки месец. Въпреки че се практикува от хилядолетия, науката започна до го изследва отскоро.

Нашите предци не са се хранели по пет пъти на ден, а периодите на глад и обилни пиршества са били нещо нормално. Нашите гени не са моделирани да ядем непрекъснато, посочва Дарик радио.

Затова периодичното ограничаване не е краткотрайна мода. Основният ефект от този метод е, че е лесен и ефектът е бърз и дълготраен. Той не изисква купуването на скъпи храни и няма риск за здравето. Може дори да се окаже, че периодичното ограничаване в храненето е един от най-ефикасните методи за хората, страдащи от затлъстяване.

Добави коментар