45-тата година

123
45-тата година

Златната ера за жените

На 45 години жените отказват алкохола и тютюнопушенето и започват да се занимават с повече спорт, показва ново проучване на британски учени.

Учените започнали задълбочено изследване кога и какво кара жените да променят начина си на живот и да се отърват от вредните навици.

Резултатите показват, че на 45 години представителките на нежния пол преживяват своята златна ера, обръщайки повече внимание на здравето и красотата си. В този период дамите забравят за спиртните напитки и отказват цигарите, посочва БГНЕС.

Точно в тази възраст жените осъзнават рисковете от нездравословното хранене и заседналия начин на живот, отбелязва един от авторите на изследването професор Мария Шелби.

Учените изчислили, че 1/3 от жените на 45 намаляват пиенето на алкохолни напитки до три пъти седмично. Приблизително същият процент жени прибавят към ежедневната си диета повече плодове и зеленчуци.

40% от дамите признават, че гледат да не преяждат, дори и на празници. Участничките в проучването споделят, че най-често към промяната ги подтиква заболяване или коментарите за външния им вид.Добави коментар