4 диетични мита, в които лекарите искат да спрете да вярвате

683
4 диетични мита, в които лекарите искат да спрете да вярвате

Време е да забравите тези лъжи за здравословно хранене

От отбягването на глутена до избора на храни с ниско съдържание на мазнини, има много неверни неща около здравословното хранене. Тези погрешни съвета могат не само да замъглят преценката ви, но и да попречат на здравословния начин на живот.

Мит 1: Ограничението дава резултати

Най-големият мит е, че хранене с ниско съдържание на мазнини, на въглехидрати, нискокалорични или други хранителни диети, които ограничават храната, са добър вариант за устойчива загуба на тегло. Това просто не е вярно. Телата ни търсят голямо разнообразие от пресни, непреработени храни и това е най-важното нещо, към което да се съсредоточим.

Няма храна-чудо, супер диета или магическо хапче, което изведнъж ще доведе до загуба на тегло. Всичко е в изграждането на устойчиви здравословни хранителни навици и повече движение.

Мит 2: Месото ви прави дебели

Не е вредно месото, а начинът, по който се приготвя. Избирайте постно и свежо, не пържете, а печете или задушавайте.

С напредването на възрастта се нуждаем от протеини, за да запазим натрупаните мускули и  да предотвратим отпадналостта. Постното месо е добър, смилаем източник на протеини и желязо, плюс други минерали.

Мит 3: Трябва да направите огромни промени, за да има резултати

Най-добрата диета е тази, в която има гъвкавост и разнообразие на хранене,  изключване на вредните съставки и по – малки количества. И най-важното – избирайте качествена храна за сметка на количеството. 

Мит 4: Каквото работи за един човек ще работи за друг

 

Хората трябва да са скептични по отношение на новите тенденции в храненето, освен ако не са подкрепени от много сериозни и дълги изследвания. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е, че храненето не е универсално. Всеки човек е уникален, с уникална физиология, която реагира по свой начин. Гледайте на храненето като инвестиция във вашето здраве и благополучие и потърсете какво работи за вас.Добави коментар