3 рецепти за домашен скраб за ръце

546
3 рецепти за домашен скраб за ръце

Преходът на сезоните изисква да приложим няколко разкрасителни процедури

Правилната е редовна грижа за кожата се отнася не само за лицето и шията, но и за ръцете. Именно последните използваме непрекъснато в ежедневието си – третираме ги с вода и различни вещества, с които са в допир.

Когато сезоните се сменят, необходимо е да отделим внимание на почистването на кожата, нейното овлажняване и подхранване. Поне 1-2 пъти седмично козметици препоръчват да правим специални процедури със скрабове.

Домашните скрабове за ръце са способни не само да почистят слоя мъртва кожа, но и да върнат на кожата предишната й здравина, мекота и еластичност.

1/ Овлажняващ скраб със зехтин
Смесете 1,5 чаена лъжица захар с неголямо количество зехтин. В сместа добавете още 2-3 капки етерично масло от карамфил или лимон.

Смесете съставките между дланите си. Масажирайте 3-5 минути. След това изплакнете с топла вода.2/ Кремообразен захарен скраб
Сложете в дланта си крем за ръце и добавете към него чаена лъжица захар. Добре разтъркате. След това масажирайте 2-3 минути двете ръце с получаната смес.

Изплакнете с топла вода.

3/ Подхранващ скраб
Смесете 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжица овесено брашно. След това добавете и жълтък. Получената маска втрийте в кожата на ръцете. Оставете я да престои така една нощ. Може да сложите специални ръкавици.Добави коментар