3 истини за цезаровото сечение, които всеки трябва да знае

2525
3 истини за цезаровото сечение, които всеки трябва да знае

Отричан и хвален, този метод си има своите последователи и яростни противници.

Да бъдеш майка не е лесна задача - много отговорности, усилия, но и възнаграждение за положените усилия. Все повече жени решават да родят с цезарово сечение, по една или друга причина. Отричан и хвален, този метод си има своите последователи и яростни противници.

Истината е, че раждането с цезарово сечение изисква огромно количество кураж и сила, а възстановяването след това е продължителен и болезнен процес. От Bright Side ни показват три факта, които знаят само жените, родили по този  начин.

Това всъщност е сериозна операция

Много хора гледат на цезаровото сечение като на обща процедура, но всъщност то е голяма операция. И, подобно на всяка операция, крие риск както за майката, така и за детето.

Освен това е недопустимо на бъдещия баща или членове на семейството да присъстват в операционната зала по време на раждането. Което означава, че тези жени са сами, без възможност да получат подкрепа. 

Риск има, дори и след като напуснат операционната зала

В случай на операция рискът не завършва с раждането на бебето. Както при всяка хирургическа намеса, лекарите не могат да определят дали всичко е било успешно, докато анестезията не свърши.

Освен това има подробности, които малко хора знаят. По време на секциото майката е в съзнание - не чувства болка, но усеща цялото движение, което се случва вътре в нея. Това е неприятно, инвазивно чувство и, ако не сте наясно предварително, може да бъде травматично.

Възстановяването може да е доста дълго и трудно

Раждането на детето е началото на безброй задължения, работа, хранене, кърмене, преобличане. Представете си всичко това, но придружено с болка. Да, тя е неизбежна в процеса на възстановяване, но дискомфортът не може да се сравни с радостта от даването на нов живот.Добави коментар