15 начина да използвате оцета у дома

114
15 начина да използвате оцета у дома

Има много невероятни неща, които можете да направите с обикновени домакински продукти, включително съставки за готвене

Има много невероятни неща, които можете да направите с обикновени домакински продукти, включително съставки за готвене. Подобно на содата за хляб , оцетът има силата да почиства и дезодориране. Някои хора дори го използват като продукт за красота.

Ето някои от неговите магични свойства:

Омекотява дрехите

Обикновеният бял оцет може да върши чудеса, когато става въпрос за пране. Той се използва като естествена алтернатива на конвенционалните омекотители за тъкани.

Почистете кафемашината

Един от начините за почистване на кафемашината е да се направи почистващ разтвор с равни части вода и бял оцет. Сместа премахва калка толкова успешно, колкото и търговските препарати.

Почиства килима

Използвайте съотношение 50:50 бял оцет към гореща вода за почистване на килимите. Ако имате петно ​​върху килима, можете да изсипете и малко оцет и отгоре да поръсите сода за хляб. С този разтвор лесно ще почистите петното.

Почистете уредите

Сложете малко бял оцет на микрофибърна кърпа и забършете уредите от неръждаема стомана.

Почистете тоалетната

Изсипете 1/2 чаша в тоалетната чиния, да я оставите да престои един час, след което измийте.

Премахва стикери

Оцетът е чудесно средство за премахване на упорити стикери. Просто напоете леко и оставете за пет минути, след това опитайте да изстържете стикера.

Премахва миризми

Ако сте рязали лук, риба или други миришещи съставки, можете да се измиете с бял оцет. Също така може да измиете и кутии, които са поели миризма на храна.

 Добави коментар