13 невероятни факта за женските гърди

755
13 невероятни факта за женските гърди

Мъжете също могат да кърмят

Мъжете също могат да кърмят. Устройството на мъжките гърди прилича на женските, но функциите на млечната жлеза са закърнели. При приемане на някои хормонални лекарства производството на кърма обаче може да започне и в мъжки гърди.

Големият размер на гърдите съкращава продължителността на живота на жените средно с пет години. През 1950 г. средният размер на гърдите е бил втори, а сега е трети.

Най-неприятната последица от кърменето е маститът. Той представлява инфекция на млечните канали и гръдната тъкан. Това е състояние, което е изключително болезнено и задължително се нуждае от лечение с антибиотици, назначено от лекар.

Цицоманията води началото си от кърменето. Като дете едно от най-сигурните и уютни места са били гърдите на майката. Това състояние на спокойствие и грижа подтиква мъжете да израснат с афинитет към женските гърди.Ракът на гърдата е най-разпространеният вид рак сред жените.

Женските гърди могат да подскачат с амплитуда от 20 см нагоре-надолу по време на тренировка, дори когато са в сутиен.

Две седмици след зачеването при повечето жени започват да се появяват усещания за по-тежки и чувствителни гърди. Това се случва в резултат на хормоналните промени, извършващи се в тялото и е един от първите симптоми за бременност.

Българките се нареждат сред жените с най-голяма гръдна обиколка в света. Пищните гръдни обиколки се оценяват на максималната оценка по скалата от 1 до 5, докато големината на българските гърди се равнява на 4.Двете гърди не са еднакви по размер и обикновено лявата е по-голяма. Тази разлика обаче изобщо не се забелязва .

В Австралия е забранено порно с жени с малки гърди. Според австралийското правителство то приканва към педофилия.

Пушачките имат по-отпуснат бюст, тъй като химическите вещества в цигарите разрушават еластина.

При първите пластични операции за уголемяване на бюста са бил използвани стъклени топки, полиестер или гума. Това е имало катастрофални последици за женското здраве.

През 2009 г. учен от Източна Азия съобщи, че е създал мелодия за мобилен телефон, която уголемява бюста. Тя е комбинация от бебешки плач, което карало на подсъзнателно равнище женският организъм да увеличи производството на определени хормони.Добави коментар