13 безполезни съвета към младите майки

144
13 безполезни съвета към младите майки

Опитайте се да ги игнорирате

Младата майка – в смисъл току-що станалата, е чувствително същество, което всячески се опитва да отговори на съветите и препоръките, които й се дават. Тя възприема обгрижването на детето си като нещо първостепенно и е готова да жертва много, ако ли не всичко, заради него. По време на бременността и след раждането всяка жена получава безброй съвети – понякога ги търси сама, а друг път й се предоставят от страна на специалисти, познати, роднини, съседи и т.н.
Какво да правите с всички тези съвети? Нека да разгледаме няколко от тях, които са особено ненужни!

1. Трябва да мерите детето на кантар преди и след хранене всеки ден.
Сериозно? Вие не сте наред, щом детето наддава и това е видно с просто око, можете да си вземете кантара у дома!

2. Добрата майка кърми детето си поне до навършване на година.
С квалификациите дотук! Добра, лоша – аз съм майка и мога да избера кое е най-добро за детето ми. Ако искам ще го кърмя и до тригодишна възраст. Това, че нямам кърма, означава, че съм лоша майка ли?

3. Залъгалките вредят на зъбите.
Покажете ми едно дете с увреждания след използване на залъгалка.

4. Детето трябва да се оставя да се нареве, за да не порасне капризно и зависимо.
Мила, съседко на преклонна възраст, следващият път като ревнеш, че не ти стават в трамвая, за да ти освободят място, плачи на воля, иначе ще станеш капризна.

5. Задължително излизайте на разходка с детето, независимо от времето.
Аз полярна мечка не съм, нямам намерение и да ставам. Зимата е напълно достатъчно да подиша малко свеж въздух, докато стоим заедно на балкона.6. На тримесечна възраст трябва да започне захранване.
Не на мен тия! Има си утвърдени стандарти и препоръки при специфични случаи.

7. Домашно приготвената храна е по-полезна от тази в бурканчетата.
Това е твърдение с условен характер. Нито можем да бъдем сигурни в характеристиките на домашно приготвената, нито на тази в бурканчетата. Златната среда е нещо много добро!

8. Детето задължително да се къпе преди сън.
Това разбиране се изпарява в момента, в който забележите, че след като изкъпете детето, то е изпълнено с още повече енергия от момента преди къпането.

9. Студените вани свалят температурата.
Е, няма да сваляме 40 градуса температура. В наши дни има къде-къде по-поносими средства за сваляне на висока температура на бебе.

10. Бебето трябва да се изхожда по голяма нужда поне веднъж дневно.
„Трябва”, но природата друго казва. Детето ви може да се изхожда по три пъти, по четири пъти, а понякога може и „да забрави”. В това няма нищо лошо. Единственото, което трябва да направите наистина, е да следите навиците на детето си, да му давате разнообразна храна и да пресичате рискове от запек. Ако детето не се изходи до 3 дни, вземете мерки и се консултирайте със специалист.11. Научете детето да се изхожда на гърне възможно най-бързо.
Всяко дете има свой характер и темпо на развитие. Не можете да го насилвате „да се научи да прави нещо”.

12. Проходилките са необходими, защото учат детето на ходи.
В интерес на истината проходилките не са направени за по-бързо прохождане, а за повече време свободни ръце. Нали?

13. Детето трябва да проходи до годинка.
Още едно „трябва”, което може да измъчи всяка млада майка. Децата прохождат в периода от навършване на 9 месеца до 1 година и 6 месеца. Ако детето ви не е проходило до 18-ия месец, потърсете специалист.Коментари

Коментар: 1

Моето дете има неправилна захапка и носи шина благодарение на дълго използване на залъгалка , така ,че не квалифицирайте този съвет като безполезен :) освен това има и лек логопедичен проблем при произнасянето на определени букви - пак вследствие на това !


  • 1

Добави коментар