11 неща, които да изхвърлите от дома си веднага

696
11 неща, които да изхвърлите от дома си веднага

Време е за пролетно замитане!

Време е да поразчистите у дома! Категорично! Няма дори една причина, поради която да ни разубедите!

Искате ли да се освободите от ненужните предмети у дома и да се почувствате свободни и заредени с енергия? Тогава започвайте да си записвате.

1. Остарялата козметика

Срокът на годност е изписан на опаковката. Знаете ли, че спиралата за мигли обикновено е годна за употрета от 2 до 3 месеца?

2. Стар слънцезащитен крем

Сигурни сме, че с наближаването на лятото винаги намирате по някой флакон, останал от миналогодишната почивка. Хвърлете поглед на етикета. Срокът на годнът обикновено не превишава 3 години.

3. Стари лекарства

Те са изключително опасни след изтичане на срока за годност. Особено антибиотиците.

4. Стари списания

Може да ви харесват снимките в тях, но сте ги прочели много пъти и отдавна събират прах!

5. Стари чинии и чаши

Време е да поразтършувате из кухненските шкафове и да изхвърлите от там всеки съд, който не сте използвали в близките 12 месеца. Купете си нови, но в никакъв случай не съхранявайте изостанали съдове от едновремешни сервизи.

6. Стари обувки

Срокът им на годност, така да се каже,е различен, но ако не ги носите, защо ги пазите?

7. Стари четки за зъби

Можете да ги използвате за почистване на неудобни за достигане места по уредите в кухнята. След това обаче пак ще се наложи да ги изхвърлите.

8. Дрехи, които не носите

Ако има един рафт в гардероба, на който сте отделили задачата, да пази дрехи, в които ще влезете някой ден... а този ден така и не е дошъл след години опити, време е да го изпразните. Намерете нова отговорност на рафта. За нови дрехи?

9. Остатъци от храна

Бъдете крайно внимателни към остатъците от храна в хладилника. Те може да са опасни за здравето.

10. Стари лещи

Като всяко нещо те имат срок на годност. Особено когато става дума за зрение, бъдете изключително внимателни. Не подценявайте и опаковката с разтвор за дезинфекция.

11.  Остарели подправки

За съжаление те отдавна за загубили специфичния си аромат. Подправките се съхраняват максимум от 1 до 3 години. Семената – не повече от 4 години.Коментари

Коментар: 1
11 неща ................

Нещо ново ли казвате или вестникарски клишета? По-смислени работи не можете ли да публикувате? Или като глупакът от Телеграф - който пише че взривявали банкомати с газ - азот?


  • 1

Добави коментар