10 задължителни неща за гардероба

558
10 задължителни неща за гардероба

Които всяка жена трябва да има

Дойде време да си разчистите гардероба. Изхвърлете старите дрехи, подарете тези, които не ви подхождат, и освободете място за новите попълнения.

Преди всякакви покупки обаче прочетете списъка с дестте дрехи, които трябва задължително да присъстват, съветва woman.bg. Сега е времето да положите основите на добрия стил.

1. Черна къса рокля

Неслучайно заема първото място. С годините тази малка униформа се е доказала като универсалната елегантна дреха - за работа, до магазина на бегом, в колата, на ресторант или театър, нейните приложения са буквално безкрайни. Позната е още като мързеливата рокля, защото, дори и да нямате вдъхновение какво да облечете, тя е точното решение в забързаната сутрин.

Ако случайно си нямате, наваксайте този пропуск. Съветът при покупка е да бъде с прибрано деколте, дължина до коляното, от приятен за носене еластичен плат, която да я прави нито много прилепнала, нито много широка по тялото. В замяна ще ви се отблагодари с хиляди спестени нерви и многобройни комплименти по ваш адрес.

2. Пола тип молив в сив цвят 

И тук не би трябвало да има никакви съмнения за втората позиция. Няма друга дреха, която да придава толкова женствен силует и да отива на всички дамски фигури. Отдавна полата държи короната, карайки всички жени, носещи панталони, да се чувстват незабелязани.

Не е случайно и изборът на сив цвят като препоръка. Ще ви стои отлично на черно, кафяво, синьо, зелено, жълто, червено. Практически, на всеки цвят. Колкото до дължина и кройка, съветите са същите, като при малката черна рокля.

3. Чифт дънки

Ако има една дума, която успя да издигне дънките от работническата класа до дизайнерските подиуми, това е комфорт. И макар все още забранени на дадени работни места, правилният чифт дънки са далеч по-универсални за носене и съчетание от всеки панталон.

Трите кутийки, които трябва да отметнете при покупка, са: да са по краката, да са тъмно сини и да са изчистени от всякакви декорации, цветни шефове, апликации, с една дума - семпли.

4. Шлифер (тренчкот)

След универсалните рокля, пола и панталон, дойде ред и на универсалното яке. Излишни са думите защо ви е нужен шлиферът. Той ви е направо необходим. Дъжд, студ и вятър са непознати думи за този елегантен приятел. Той отдавна е неподвластен на модните тенденции.

Излиза, че е направо железен. Ако сме успели да ви го продадем, тогава се спрете на класическия бежов цвят, изберете си подходящата кройка спрямо фигурата и сте готови. Той да ви служи - също.

5. Сако тип Шанел


Този тип сако е станало нарицателно за стил. Въведено от Коко Шанел преди десетилетия, носено само от богатите и по специални поводи, днес негови алтернативи могат да се намерят навсякъде. Ако си нямате все още, просто се огледайте наоколо.

Ще го познаете (класическото) по скъсения силует, черно-белите шарки, прибраният ревер и двамата малки предни джоба. И да знаете, може да си го носите навсякъде - както на работа, така и на сватбата на вашите приятели следващия месец.

6. Бяла риза


Да отворим вратите на гардероба. Из закачалките с дрехи се оказва, че няма и една, която да не си отива с тази бяла другарка. С полата са тандем за работа, с дънките са чудесен дует за разходка, със сакото се познават от десетилетия, с панталона са като брачна двойка. Сега остана само да си набавите няколко.

7. Кожена чанта

Хората казват: с годините дрехите овехтяват, а кожените чанти се разхубавяват. Макар и по-скъпи от синтетичните си дружки, инвестицията в тях е с висока времева възвръщаемост.

Макар и почти неунищожими, внимавайте! Избягвайте велура (събира петната трайно), лака, който с времето се люпи и най-важното - не ги претоварвайте! Това е дамска чанта, не куфар с ръчен багаж.

8. Чифт червени класически кожени обувки на ток

Червените обувки са като червеното червило - малкият, но необходим аксесоар. Те са верен спътник на всеки един от по-горните в списъка. Спрете се на ток, не по-висок от 10 см. Избягвайте платформите.

Удобен е онзи чифт, който позволява подметката да се огъне в ръката. Ако е гъвкава, комфортът ви е гарантиран. Колкото до цвета, сивият е универсален, но червеният е царят при съчетанията. Ако не вярвайте, намислете си цвят и го добавете към обувките. Май си отиват, нали?

9. Кашмирен пуловер


Топъл, плътен, лек и изключително приятен за носене. Така може да се определи този луксозен и труден за поддържане приятел. Няма по-уютен дом за тялото ви и по-вреден враг за портмонето ви. Качественият кашмир без проблем ще изпразни спестяванията ви.

Преди покупка, докоснете го с пръсти. Трябва да се чувства мек, но не хлъзгав. Не трябва и да стои лъскав. Ако все още не сте сигурни, доближете го до бузите си. Ако леко боде, съдържанието му не е 100%.

10. Бижу 

Независимо дали са чифт обеци, красиво колие или масивна гривна, правилният аксесоар дава финалния завършек на всеки тоалет. И тук, като при кашмирения пуловер, рискувате в някои случаи да си оставите портмонето си в магазина, но при всички случай си заслужава. Само помислете, че ще се предава от поколение на поколение!Добави коментар