10 съвета за красиви нокти

344
10 съвета за красиви нокти

Хората забелязват ръцете ви

Хората забелязват вашия маникюр. Затова внимавайте да не се окажете с 5 нокътя с различна дължина и една-две стърчащи кожички, предупреждава woman.bg.

Вижте 10 съвета за красиви нокти на ръцете и краката:

1. Най-изящната форма на ноктите не е дълга, къса или квадратна, тя е квадратно-овална. Постигнете тази форма, като изпилите ръбовете така, че да приличат на извивката в основата на нокътя. Освен това квадратните ръбове на ноктите правят пръстите ви да изглеждат дебели.2. За да сте сигурни, че ноктите ви имат еднаква дължина,т сравнете всяка двойка.

3. Въртете шишенцето с лак между дланите си вместо да го разклащате. По този начин не се образуват мехурчета.

4. Преди да лакирате чисти нокти, натопете памуче в лакочистител и избършете ноктите. Това ще премахне остатъци от мазнина или сапун, които могат да причинят бързо излющване на лака.

5. Един трик при нанасянето на лак: дръжте четчицата между палеца и средния пръст, а с показалеца я натискайте отгоре.

6. Нанасяйте тънки слоеве, за да постигнете най-добри резултати. Започнете с тънък слой основа, после нанесете тънък слой лак по средата на нокътя, после отдясно и отляво. След като слоят изсъхне, повторете с още един тънък слой лак. Накрая завършете с тънък слой топ лак.7. След като маникюрът или педикюрът ви е готов, ако сте изцапали кожата си с лак, можете лесно да я почистите, като минете с потопена в лакочистител пръчица от портокалово дърво отстрани на нокътя на всеки изцапан пръст.

8. Ускорете изсъхването, като насочите сешоар (включен на студена струя) към пръстите на краката си. Уверете се, че сешоарът е на поне двайсетина сантиметра от краката ви.

9. Ако ноктите ви са пожълтели или мръсни, нанесете капка лимоново или лавандулово масло и използвайте пила за полиране на нокти, за да почистите петната.

10. За да получите допълнително спа усещане вкъщи, сложете влажна кърпа в микровълновата за няколко минути, намажете краката си с хидратиращ продукт и ги увийте в топлата хавлия.Добави коментар