10 причини да тичате с кучето си

123
10 причини да тичате с кучето си

Ако имате куче и то е в разцвета на силите си, няма причина да не го направите ваш партньор в сутрешния си джогинг

Ако имате куче и то е в разцвета на силите си, няма причина да не го направите ваш партньор в сутрешния си джогинг. Преди да го вземете обаче, помислете дали той или тя е годен физически за бягане. Ако не сте сигурни, консултирайте се с вашия ветеринар. Да бягате с вашето куче трябва да е забавно за вас, но и да не вреди на вашия любимец. И ако досега сте се колебали дали да го взимате с вас, ето няколко аргумента да го направите. 

1. Бягате и се забавлявате

Вземете каишката на вашето куче и то ще бъде истински щастливо, защото знае, че следва прекрасна разходка. Нека ентусиазмът на вашия бягащ приятел мотивира и вас.

2. Убийте два заека с един куршум

Трябва да разхождате кучето си така или иначе, така че защо не отидете на потичате, вместо да ходите и да направите и тренировка едновременно?

3. Мотивира да сте по – бързи

Вашето куче винаги ще бъде по-бързо от вас. Въпреки това, той / тя никога няма да го натрие в лицето ви - за разлика от някои хора...

4. Времето няма значение

Кучетата не се интересуват дали навън вали дъжд или сняг. Те винаги искат да тичат, дори ако времето е лошо.

 

5. Ще изберете по-здравословна среда

Обикновено предпочитаме да заведем нашите четириноги приятели на зелени площи, ливади или в гората, за да могат да изследват природата. А това е добре и за нас, да потичаме сред природата, а не покрай улиците.

6. Те ви пазят

Особено в случаите, когато тичате по тъмно, винаги е хубаво и по-безопасно да тичате с куче до вас. Те автоматично ще усетят възможните заплахи, без значение колко големи (или малки) са те.

 

7. Правите непринудена почивка

Можете лесно да се възползвате от почивките, когато кучето спре да подуши нещо или да пишка.

8. Най-търпеливият ви партньор

Въпреки че може да тичат няколко стъпки пред вас, кучетата обикновено се адаптират към вашето темпо. Така няма да се притеснявате, че някой ще мрънка, защото сте прекалено бързи или бавни.

9. Спокойно е у дома

Понякога кучета могат да бъдат доста палави у дома. Ако предизвикате кучето си и го държите активно, ще можете да се насладите на тих дом.

10. Здраве за кучето

Благодарение на редовното тичане вашият любимец ще бъде здрав и във форма и едва ли ще се наложи да посещавате ветеринаря.Добави коментар