10 причини да сте щастливи, че сте необвързани на Свети Валентин

72
10 причини да сте щастливи, че сте необвързани на Свети Валентин

Не бързайте да се заключите вкъщи на тази дата

Безброй сърца по витрините на магазините, розови балони, любовни послания и влюбени двойки. Отново наближава Свети Валентин - 14 февруари.

Този ден е кошмар за повечето необвързани. У едни предизвиква гадене от прекалената сладост и бонбонената романтика, а у други - остър пристъп на самосъжаление, че са сами. Не бързайте да се заключите вкъщи на тази дата! Ето 10 причини да сте щастливи и благодарни, че сте необвързани на Свети Валентин.

Пропускате сложната подготовка

Спестявате си много. Не е нужно да обикаляте града пет пъти, за да намерите точно онази картичка, която толкова ще подхожда на опаковката на подаръка. Да не говорим за избирането на самия подарък. Цял месец и повече може да отнеме търсенето - от идеята какво да купим, че хем да зарадваме любимия човек, хем пък да не си помислим, че сме твърде лапнали по него/нея.

За мъжете товарът е още по-голям. Освен подаръка те трябва да поръчат и любимите цветя и да запазят маса в ресторант. А колко по-добре е просто да си пуснете мач и да се излегнете на дивана.

Денят си е само ваш

На жените не се налага да ходят на фризьор, маникюр и да готвят ястия цяла вечер. Могат да правят любимите си неща - кино, мотаене по фланелка вкъщи, излежаване от хълбок на хълбок.

Каквото и да се говори, и мъжът, и жената се стараят да изглеждат добре във вечер, която се очаква да бъде по-специална.

При дамите обаче подготовката е много по-тежка и продължителна. Ето затова, мили дами, радвайте се, че няма да прекарате целия ден с краставички на очите и книга с рецепти за суши в ръце.

Оставяте отворена врата за нови обожатели

Не ви се вярва, но това, че сте сами на празника на влюбените, ви дава преимущество. Може би има някой, за чиито чувства не сте разбрали?

Някой, който би събрал кураж, за да ви изпрати мило послание сега, когато нямате партньор. Кой не се радва на внимание към себе си? Това със сигурност ще ви донесе една огромна усмивка и приповдигнато настроение през целия ден.

Нищо чудно през следващата година на този ден да имате половинка.

Пестите пари

Ще си спестите много разходи. Независимо дали от романтична почивка, или от подаръци. Колкото и приятни да са празниците, в повечето случаи те са доста натоварващи бюджета. Особено след големите харчове по Коледа и Нова година.

Разбира се, това не значи, че изразяването на любовта задължително е свързано с много пари и помпозни подаръци. Има евтини и практични начини, по които да изненадате човека до вас. Все пак жестът и знакът на внимание са важни.

Можете да излезете на среща

Липсата на сериозна половинка може да се окаже голям късмет! Със сигурност на 14 февруари има и други самотни хора, копнеещи за любов. В тази нощ е много по-лесно да се запознаете с подходящия човек. А ако имате стара тръпка, която най-неочаквано се е оказала свободна - нима би могло да има по-романтична първа среща? Вие самотен и тя самотна...

Какво ще стане по-нататък? Това зависи само от вас.

Забавлявате се спокойно с приятели

Сами сте? Ето че най-сетне може да си празнувате с приятелите българския празник Трифон Зарезан. Бъдете патриоти! По-добре пияни от вино, отколкото от любов, нали така? Ако сте дама, организирайте женска вечер. Ще изкарате страхотно, ще се запознаете с нови и интересни мъже.

Мъжете пък може би ще са най-радостни от идеята да бъдат с приятелите си. Голяма част от представителите на мъжкия пол не си падат много-много по празниците, които по някакъв начин ги "задължават" да доказват любовта си. За тях това е твърде сладникаво и излишно.

Не е нужно да пазите диети

Нещо като задължителна "изненада" за Св. Валентин е дамите да се появят пред партньора си по секси бельо. Но как да покажат коремчето или набъбналия целулит? За целта повечето момичета започват да гладуват като за последно. Въпреки, че почти винаги моментът с изненадата приключва буквално за секунди. А след това никой не се вълнува как точно изглежда другият и дали има някое излишно килце.

Вие пък съвсем няма от какво да се притеснявате! Дишайте и си хапвайте спокойно сладолед и пържено! Последствията ще останат далеч от мъжкото око поне на този ден.

Минавате без никакви скандали

Любовните облаци, които се носят над двойките, понякога се оказват буреносни. В повечето случаи на празника на влюбените не се минава без караници. Най-малкото от породеното напрежение и от несбъднатите очаквания. Всеки има своите виждания за перфектното прекарване на 14-и и когато те се сгромолясат, първото, което прави, е да си го изкара на половинката. А по законите на Мърфи в такива дни все нещо се обърква.

Нестандартни сте

Има случаи, когато си имате партньор, но се налага да прекарате Свети Валентин сами. Може би това е най-благоприятната ситуация - хем страдате, хем сте обградени от обич, хем сте свободни. За тези случаи е запазено излизането с приятели/приятелки. В същото време ви се предоставя възможност да проявите огромна изобретателност - трябва да бъдете много нестандартни и оригинални, за да успеете да зарадвате партньора от разстояние.

Едва ли е нужно да припомняме, че не бива да има само един определен ден, в който да засипвате половинката си с внимание. Трябва да показвате чувствата си всеки ден. Това е ключ към здравата и успешна връзка.

И двете страни на леглото са за вас

Какво по-хубаво от това цялото легло да си е само за вас и да се разполагате на него както си пожелаете? Усмихнатите и прегърнати двойки в повечето случаи са само по картинките. Често единият се гърчи на ръба на леглото, докато другият е разперил ръце и крака върху целия креват. Да не забравяме за крадците на завивки, които се увиват като буби в одеялото, а вие зъзнете на студа. А случаите, в които мъжът така хърка, че ви се иска да напуснете стаята през прозореца? Ето сега най-сетне може да се наспите. А ако толкова страдате от липсата на романтика в тази вечер, запалете си ароматни свещи, сипете си едно питие и си пуснете романтична комедия.Добави коментар