10 грешки, които правят добрите майки 2

187
10 грешки, които правят добрите майки 2

Коя от нас не иска да е най-добрата?

В предишния материал ви представихме някои от грешките, които правят и добрите родители. Вижте и останалите.

6. Използвате едни и същи прибори с децата сиНяма майка, която да не е потапяла лъжицата в горещата каша, за да провери температурата й и след това е използвала същата лъжица, за да нахрани детето си. Кой ли не е облизвал падналия биберон, за да го “изчисти” и после го е връщал в бебешката устица, пита zdrave.bg?

А всъщност това са идеални начини да предадете бактериите, причиняващи кариес, от своята уста в тази на бебето. По-добре опитвайте храната с една лъжица, а хранете детето с друга. За да изчистите биберона, използвайте мокра кърпичка.

7. Забавяте или избягвате ваксинитеНякои родители отказват да ваксинират децата си за дребна шарка, заушка и рубеола, защото смятат, че ваксините причиняват аутизъм. Други пренебрегват препоръчаните графици за ваксините и използват “алтернативни” такива. Твърдят, че е по-безопасно.

Всъщност, това е животозастрашаваща грешка. Забавянето на ваксините оставя детето изложено на сериозни предотвратими заболявания в най-уязвимата му възраст.

Като за начало, пропускането на ваксините за дребна шарка, заушка и рубеола не предпазва от аутизъм. Изследванията на хиляди деца са показали, че те могат да развият аутизъм независимо дали са ваксинирани или не.

Второ, отказването на ваксините за дребна шарка, заушка и рубеола повишава шансовете с до 35 пъти детето да заболее от дребна шарка, която все още е една от основните причини за смърт сред децата.

Притеснявате се, че прекалено многото ваксинации наведнъж ще навредят на все още развиващата се имунна система на детето? Няма научни доказателства за това!

8. Оставяте детето си само в колата “само за минутка”Детенцето ви тъкмо е заспало в колата, а вие трябва да купите мляко, преди да се приберете. Мислите си, че ще успеете бързо. Това е по-опасно, отколкото предполагате. Не липсват дори смъртни случаи. Хората не осъзнават колко бързо една кола се нагрява.

Дори в прохладен ден температурата в една паркирана работеща кола може да стане с 19 градуса по-висока от тази на въздуха отвън само за 10 минути. След 20 минути вътре вече е истински горещо и задушно. А телата на децата се нагряват 3 до 5 пъти по-бързо от тези на възрастните, което бързо ще доведе до топлинен удар.

9. Пропускате да сложите каска на детето, когато кара велосипедПадане, дори от три колела на четири крака, може да причини сериозно нараняване, дори ако детето не използва педалите. Децата, които карат колело, трябва задължително да носят каски. Без значение дали колелата са четири, три или две.

Трябва ли ви друга причина, за да настоявате за каската? Така може да създадете навици. Това е като изграждането на навика да се слага предпазният колан в колата. Започвате рано и постоянно изисквате от детето да изпълнява необходимото.

10. Оставяте детето само във ваната или под душаА статистиката показва, че не липсват дори смъртни случаи! Малките деца трябва постоянно да бъдат наблюдавани, когато са във и около вода, а родителят - винаги да е в състояние да ги достигне и докосне. Друга опасност е от подхлъзване и падане.Коментари

Коментар: 2
7.

А къде и как е доказано, че ПМР ваксината е безопасна? Дори от НЛР-тата в листовката става ясно, че ваксината съвсем не е безопасна. Това са живи вируси, които имат имуномодулиращ ефект, получени директно от дивия щам. Ако рискът едно неваксинирано дете да се зарази с дребна шарка е 35 пъти по-голям, то при ваксинираните заразяването с ваксинните щамове е 100%-ово. П.С. "Изследванията на хиляди деца са показали, че те могат да развият аутизъм независимо дали са ваксинирани или не." - Това изследване искам задължително да го прочета.

Коментар: 1
10 грешки...

Абсолютни глупости пишете! Не се излагайте... Но ме развеселихте с писанията си :-)


  • 1

Добави коментар