10 факта за женското тяло

435
10 факта за женското тяло

Които и жените не знаят

Жените, чиито безименни пръсти са по-къси от показалците, имат по-големи шансове да придобият успехи в спорта, особено в леката атлетика и тениса.

Двата най-високи резултата на IQ тест, които някога са регистрирани, са на жени. Всъщност, мозъкът на мъжа е по-голям по размери, но сивото вещество, отговарящо за приема и обработка на информация, е повече при жените.

През целия си живот женският организъм произвежда около 7 000 000 яйцеклетки, от които узряват едва около 600 000.Женските гърди могат да подскачат с амплитуда от 20 см нагоре-надолу по време на тренировка, дори когато са в сутиен.

Според жените веждите им служат за красота. Според науката обаче една от основните им функции е да спират потта и стичащите се дъждовни капки по челото към очите. Всъщност, това важи със същата сила и за мъжките вежди.

Женското главоболие може да се дължи на презрамките на сутиена. Впивайки се в раменете, те притискат шийния нерв, идващ от шията към рамото.

Жената изпитва болката най-слабо преди овулация. Тогава мозъкът отделя по-голямо количество естроген - хормон, който отговаря и за способността на мозъка да подтиска болката.Всяка четвърта жена изпитва дефицит на желязо. Това се дължи на прекаляването ни с кафето и чая, както и на недостатъчната консумация на червено месо, зеленолистни зеленчуци и пълнозърнести храни.

Вероятността жената да достигне до оргазъм се увеличава с 30%, ако по време на секс краката й са топли.

Рискът от сърдечно-съдово заболяване е два пъти по-висок при жените, които хъркат в сравнение с жените, които не хъркат.

Вижте и Десет супер факта за жените.Добави коментар