10 факта за обувките

158
10 факта за обувките

Вижте какво не знаете за тях

Твърди се, че най-удобната обувка е дело на френския дизайнер Рафаел Янг. На външен вид тя е почти неразличима от традиционните токчета, но струва 400 паунда. Тайната на нейната уникалност се крие в мекото, гъвкаво ходило. В близост до пръстите на краката има специална пластинка, изработена от стомана, която пази от изкълчване. Обувката не причинява неудобство и умора при ходене заради правилния баланс и равномерното разпределение на теглото на тялото.

Френският дизайнер Кристиан Лубутен, който от 20 години се занимава с дизайн на обувки, вярва, че жената, слагайки стъпалото си на токче, поставя себе си в положение на оргазъм, защото краката й заемат същата поза по време на оргазъм.

Именно на този дизайнер е и най-скъпият магазин за обувки в света. Той се намира в американския град Далас. Средната цена на стоката в магазина е 1 108 долара. Любимият магазин на Кари Брадшоу от „Сексът и града" - "Маноло Бланик" в Ню Йорк - е едва на второ място.Твърди се, че писателката Даниел Стийл разполага с 6000 чифта обувки. А пък актрисата Блейк Лавли за един повод в един ден си купила 40 чифта обувки.

Най-фалшифицираните обувки са UGG. Ментетата на нашумялата от няколко години марка се увеличиха с 245% през 2009 г. По данни на компанията само през 2010 г. са заловени 244 000 обувки менте - различни модели и разцветки, а още 304 000 бяха свалени от продажба в eBay и Amazon. Измамниците стигнаха до там, че копираха с абсолютна точност оргиналния сайт на UGG и изложиха в него стоката си.

Най-скъпите джапанки в света са с марка Chipkos и струват 18 000 долара. Става въпрос наистина за джапанки, а не за някои чехли, обсипани с диаманти или кристали Swarovski. С какво се оправдава цената? За всяка закупена бройка фирмата обещава да защитава 100 квадратни фута от дъждовните гори в Коста Рика.Удобните маратонки, всъщност, са по-вредни от високите токчета. Противно на очакванията, статистиката показва, че спортните обувки причиняват близо 60% повече вреди на женското ходило, отколкото високите токчета. Причината е, че при честата употреба на маратонки с неправилния чорап се появяват гъбички и парения между пръстите.

Най-скъпите обувки в света струват 140 000 паунда. Изработени са от злато и са инкрустирани с над 2 000 диаманта. Бижутерът Кристофър Махйкъл Шелис, който е техен създател, казва, че по този начин поставя началото на едно истинско изкуство. Гаранцията на обувките е 1000 години. Най-вероятно това е и периодът, който ще ви е необходим, за да ги изплатите.

Изследванията показват, че почти всяка жена притежава "колекция" от обувки, които никога не е носила и няма да обуе. Средностатистическата жена във Великобритания, например, притежава 20 чифта обувки. Единадесет чифта от тях обаче събират прах в гардероба в очакване на удобен случай, който никога не идва. Въпреки това продължаваме да си купуваме обувки.

5-годишната дъщеря на холивудските звезди Том Круз и Кейти Холмс - Сури Круз, притежава колекция от дизайнерски обувки на стойност над 100 000 лири. Тя разполага с няколко чифта обувки с високи токчета, правени по поръчка специално за нея.

Всъщност, покупката, която носи най-голяма радост на жените, не са чифт обувки. Те се нареждат на второ място след удобната и красива чанта.

Следвайте ни и във ФейсбукКоментари

Коментар: 2

golemi ste selqnduri.

Коментар: 1
10 факта за обувките

Postnala tema 4umi4-a. Mi da si odi na selo pri praskite i da obuva curvuli :D:D:D


  • 1

Добави коментар