10 000 великденски яйца

114
10 000 великденски яйца

Висят от дърво в Германия

Великден идва само веднъж в годината, но германски пенсионери превърнаха празника в проекта на живота си. Волкер и Криста Крафт украсявали дървото в задния двор на дома си в Заалфелд за Великден повече от 40 години.

Сега от дървото висят над 9800 цветни великденски яйца, изрисувани с пасторални сцени и религиозни икони, предаде БГНЕС. Всяко едно яйце трябвало да бъде старателно изчистено от жълтъка и белтъка, за да е сигурно, че няма да се развали, след което те били изрисувани на ръка и окачени на дървото, за да се виждат от всички.

Най-лесният начин за махането на жълтъка и белтъка е пробиването на две дупки в долния и горния край на яйцето с карфица за шапка, след което съдържанието на яйцето се източвало с помощта на сламка.

Яйцето е езически символ на прераждането и често се използвало в пролетните фестивали, след което ранните християни го приемат за символ на възкресението на Исус.

За последователите на християнството яйцата са символ на възкресението на Христос два дни след смъртта му на кръста.Добави коментар