Шест билки оросяват мозъка

353
Шест билки оросяват мозъка

Босилекът повишава концентрацията

Ако получите внезапен световъртеж, замаяност и силно главоболие, обърнете сериозно внимание на здравословното си състояние. Възможно е да страдате от лошо оросяване на мозъка, което нарушава концентрацията, създава проблеми със съня и довежда до депресивни състояния.

Пет билки, приемани по 2-3 пъти дневно под формата на чай, са отлично средство за подхранването му. Това са жълтият кантарион, женшенът, ехинацеята, мащерката, риганът и босилекът. Босилека можете да консумирате и суров в салати.

Старайте се да не се преуморявате, бъдете физически активни, но отделяйте време и за почивка. Отдайте се на любимо хоби или занимание, като поне за няколко часа забравете за проблемите на работното място и в личния живот, съветва вестник "Монитор".

Вижте още: Полезните свойства на босилека

Не натоварвайте излишно съзнанието си, защото в един момент мозъкът ви може да блокира. Затова в света на информационните технологии не се старайте да помните излишни неща, като например телефонни номера.

За подобряване на съня можете да вземете половин чаена лъжичка счукан карамфил с мляко. Подправката спомага за намаляване на стреса, премахва токсините от организма, има антиоксидантно действие и действа отпускащо. За да поддържате мозъчната си дейност на ниво, добавяйте куркума в ястията. Доказано е, че тя предпазва от Алцхаймер и забава развитието на болестта при хора, страдащи от нея.Добави коментар