Звездите, които се лекуват с хомеопатия 3

118
Звездите, които се лекуват с хомеопатия 3

Сред тях са и Дейвид Бекъм, Тина Търнър и Катрин Зита-Джоунс

Вече ви показахме някои от звездите, които с доверяват на хомеопатията. Вижте още от тях и техните разкази, свързани с този тип лечение.

Футболната звезда Дейвид БекъмКогато футболната легенда Дейвид Бекъм счупил кост на крака си точно преди световното първенство през 2002 г., той бил съкрушен – както и английските футболни фенове. Първият мач бил само след месец и половина и шансовете да играе на практика бяха нулеви. Лекарите казали на Бекъм, че травмата му, счупена метатарзална кост, ще зарасне за четири до шест седмици, като ще са му необходими още две до четири седмици рехабилитация.

Звездата обаче се подложил на интензивно лечение, което включвало и хомеопатия - за да се ускори възстановяването му. Той бил толкова впечатлен от резултатите от хомеопатичното лечение, че оттогава винаги ползва и този тип медицина.

Твърди, че е голям фен и на арниката, която е популярно хомеопатично средство за намаляване и облекчаване на болката и възпалението. Съпругата на Бекъм, Виктория, също използва хомеопатични лекарства и вярва, че именно с тяхна помощ е преодоляла сутрешното неразположение по време на третата си бременност.

Кралицата на рокендрола Тина ТърнърСпечелилата множество награди, кралицата на рокендрола Тина Търнър е била с туберкулоза в средата на 70-те години. Успяла да се излекува само с помощта на хомеопатични лекарства, посочва zdrave.bg.

В началото тя се осланяла на конвенционалната медицина, но състоянието й продължило, докато не посетила д-р Чандра Шарма, британски хомеопат. Само за шест седмици Тина се излекувала и била отново енергична на сцената, благодарение на хомеопатичното лечение. Тина приела д-р Шарма за свой постоянен лекар и приятел и продължила да го посещава по различни поводи - за хомеопатични и други природни лекарства, докато докторът не починал.

В автобиографията си „Аз, Тина” звездата разказва как е била принудена от властния си съпруг Айк Търнър да излиза на сцената, дори когато била много болна от туберкулозата. „Забързаният живот ме изтощи, промяната в диетата ми и хомеопатията ме спасиха. Благодаря на моя хомеопат, че ми върна здравето...”.

Тина днес продължава хомеопатичното си лечение при сина на д-р Шарма – Рахандра, който бил негово протеже и сега продължава делото му.

Актрисата Катрин Зита-ДжоунсУелската актриса Катрин Зита-Джоунс е може би най-известна с ролята си във филма „Чикаго”, за която беше отличена с Оскар за най-добра поддържаща женска роля през 2003 г. Ролята й на Велма изисквала от актрисата да пее и танцува.

И напрегнатият танцов режим във филма се отразил на звездата: „Прекарах шест седмици в упражнения, които бяха особено сложни, но знаех, че тези усилия ще бъдат запечатани във филма до края на живота ми”, споделя Зита-Джоунс пред Daily Mail. „Отне ми много време да вляза в ритъм и имах нужда от много дълги и горещи солени бани.”

Тя е благодарна на хомеопатията и за лечението на болките и охлузванията й. В едно интервю за Entertainment Weekly звездата споменава как арниката се е превърнала в най-добрия й приятел по време на снимките на „Чикаго”: „Болката отшумяваше, когато нанасях арниката. Тези впити костюми бяха направо залепнали за мен в продължение на месеци. Това протрива страшно кожата.”.

Следва...Добави коментар