Знаете ли защо комарите хапят някои хора повече от останалите?

353
Знаете ли защо комарите хапят някои хора повече от останалите?

Ако и вие сте основното блюдо в менюто на насекомите за вечеря, най-вероятно сте се чудили с какво ги привличате

Има хора, които комарите определено обичат. Ако останалите от компанията в края на вечерта се „радват“ на едно-две ухапвания, то при тях те са десетки.

Ако и вие сте основното блюдо в менюто на насекомите за вечеря, най-вероятно сте се чудили с какво ги привличате.

Според експертите комарите използват миризма, за да „намерят“ своята храна. Тъй като всеки човек има малко по-различни бактерии върху кожата си, всеки мирише различно.

И се оказва, че някои от нас миришат на комарите по-добре от други. Освен това те са привлечени и от въглеродния диоксид в нашия дъх, така че обичат онези, които се отдават на физическа активност.

Вижте още: Пет важни факта за опасния вирус Зика

За тези от нас, които миришат неустоимо за комарите, има доста повече рискове, отколкото само няколко сърбящи червени подутини.

Тези насекоми пренасят много сериозни болести, като малария, чикунгуня, зика, тропическа треска и други, които убиват над един милион души всяка година.

Това са повече смъртни случаи, причинени от комари, отколкото от хора, змии и кучета, взети заедно.

Така че използването на репеленти е препоръчително, особено в райони, в които е доказано, че насекомите разпространяват някои от тези опасни болести.

Ако предпочитате да пропуснете репелента, тогава можете да използвате миризми, които отблъскват комарите. Като например пикаридин или евкалип, които ги отблъскват в шах, в продължение на седем часа, а кърлежите в продължение на шест часа. Което изобщо не е зле за продукти на растителна основа.Добави коментар