Златен корен за здраво сърце и против стрес и умора

170
Златен корен за здраво сърце и против стрес и умора

Розовата родиола, известна още като златен корен, е растение, което може да се причисли към супербилките

Розовата родиола, известна още като златен корен, е растение, което може да се причисли към супербилките. Наричат го „адаптоген“, тъй като екстрактът от растението подпомага тялото да се приспособи към промените в средата на живот – студ, жега, инфекции, физически стрес, надморски височини.

В китайската народна медицина златният корен се е използвал и все още се използва като алтернатива на жен-шен. Именно затова го наричат „новият жен-шен“. В скандинавските държави златният корен се използва в билколечението за тонизиране на организма, при настинки и инфекции, като афродизиак.

В България има три вида Златен корен - с жълти, оранжеви и розови цветове. Приложенията му са многобройни, посочва Дарик радио.

Златният корен подобрява менталните функции. При изследване е било открито, че хората са показани подобрени възможности да смятат наум след две седмици употреба на билката. Той бори умората, причинена от стрес, физическо изтощение и недоспиване. Борейки умората, билката пази и здравето на сърцето.

Добави коментар