Живея на етаж, който ме разболява

89
Живея на етаж, който ме разболява

Не само мен, а цялото семейство!

Учени от САЩ установиха, за страх и ужас на голяма част от населението в големите градове, че живеенето на определена нардморската височина може да повлияе неблагоприятно върху здравето ни.

Те съветват, когато си търсим жилище, то да се намира максимум на седмия етаж. Всеки един етаж по-нагоре се оказва опасен за здравето на човека.

За нормалното функциониране на организма се изисква пълноценно взаимодействие с магнитното поле на планетата Земя, твърдят специалистите. Колкото по на високо е разположен апартаментът, толкова по-слабо е магнитното поле.

Установено е, че живеещите на по-високите етажи в блоковете постоянно се сблъскват с здравословни проблеми, свързани с пренатоварване на сърдечната система.Как да направим дома си луксозен с малко пари?

Освен това учените са изяснили, че материалът, от който е построен апартаментът, също влияе върху ценното магнитно поле. Най-безопасният строителен материал е дървото – то отслабва магнитното поле само с 1 %. За по-опасна е обявена тухлата, а с цели 10 % отслабване на магнитното поле се „гордее” бетонът.

Накратко – ако си търсите дом, нека той да бъде от дърво и нискоразположен.

5 начина да дишаме по-чист въздух у домаДобави коментар