Женското безплодие: различни проблеми, един и същ резултат

163
Женското безплодие: различни проблеми, един и същ резултат

Сред причините за женското безплодие при 39% от случаите на първо място стоят проблемите с узряването на яйцеклетката

Невъзможността на жената да забременее често е проблем с тежки както физиологични, така и психически последици. Установяването на точните причини е определящо за назначаването на правилно лечение.

Това обаче невинаги е толкова лесно и се свързано с вземането предвид на различни фактори, влияещи на възможността жената да забременее. Сред причините за женското безплодие при 39% от случаите на първо място стоят проблемите с узряването на яйцеклетката.

Тези нарушения преди всичко са в резултат на неправилната работа на хормоните, контролиращи развитието на яйцеклетката, но понякога за това могат да са виновни и самите яйчници - например, когато в резултат на възпаление или хормонални нарушения се появява киста.

На второ място (30%) сред причините за безплодието у жената са дефектите в маточните тръби. При безплодната жена те могат да бъдат запушени или увредени. До това водят най-често спойките, появяващи се след операция в коремната кухина, възпалителни процеси в маточните тръби и матката, а също така извънматочна бременност или аборти.

Дефектите на маточните тръби много често се предизвикват от заболявания, предаващи се по полов път - гонорея, сифилис, хламидиоза и др. Още една причина за безплодието у жената са проблемите с канала на шийката на матката.

При здравите жени той напълно е запълнен със слуз. Вижте и останалите проблеми в woman.bgДобави коментар