Здравословният живот...

63
Здравословният живот...

...предпазва от рак на гърдата

Половината случаи на рак на гърдата могат да бъдат избегнати, ако жените се движат повече, пият по-малко и храната им е по-здравословна, съобщи в. "Дейли телеграф".

Световният фонд за ракови изследвания препоръчва срещу тежката болест половин час физически упражнения всеки ден, отслабване и не повече от една алкохолна напитка дневно.

Слабата фигура, без теглото да е под нормата, намалява опасността от рак на гърдата. За целта обаче индексът на телесната маса трябва да е между 18.5 и 21. За здравословни се смятат стойности от 18.5 до 25. Алкохолът трябва да бъде ограничен до чаша вино дневно или съвсем малко концентрат.

Световният фонд за ракови изследвания препоръчва също да бъдат намалени мазните, солени и сладки храни и напитки, да се ядат повече плодове, зеленчуци и бобови храни, да се намали червеното и преработено месо, да се залага на балансирана диета, а не на хапчета витамини и хранителни добавки, пише bTV.

Специалистите обаче предупреждават, че ракът на гърдата е сложна болест и здравословният начин на живот не винаги е достатъчен за избягването й.Добави коментар