Здравето на българите

45
Здравето на българите

Вижте данните от проучването на Philips

Над 90% от хората в България оценяват здравето си като „добро“, „много добро“ и „отлично“, сочи проучване на Philips за здравословното състояние на българите. Темата събра на кръгла маса представители на компанията и водещи специалисти в сферата на здравеопазването на дискусия относно вариантите за подобряване здравословното състояние на хората в страната.

% от запитаните в проучването смятат, че здравето им не е изложено на риск. Данните от националното допитване сочат, че само 18,8% смятат, че са изложени на риск от сърдечносъдови заболявания и сърдечен удар, а едва 1.3% смятат, че са застрашени от ракови заболявания през следващите 5 години. Актуална статистика обаче, сочи, че нивото на смъртността от сърдечносъдови заболявания в страната надхвърля 51%, а това от ракови заболявания е 28%.

За най-голям риск за здравето мъжете считат сърдечносъдовите заболявания и наднорменото тегло, докато жените се страхуват повече от проблеми със зрението и двигателната система.

Повече от половината здравноосигурени българи, на възраст от 18 до 70 години, вярват, че в България няма достатъчно медицинско оборудване за ранна диагностика и борба със заболяванията. Същата целева група посочва като следващи по важност проблеми на здравеопазването у нас липсата на средства, корумпираност и некомпетентност на лекарите, както и лошата политика на правителството към сектора.Коментари

Коментар: 2
samole4enie

ami 6te stanat za6toto kato hodi6 na pregled parvo te gledat vav racete.

Коментар: 1
самолечение

всички българи станаха лекари и се подлагат на самолечение. после плюят лекарите.


  • 1

Добави коментар