Здрав дом = здраво семейство

153
Здрав дом = здраво семейство

Докато се усъвършенстваме здравословно, забравяме, че и други фактори влияят върху здравето ни

Всеки иска да е здрав, но реалността казва друго – от време на време организмът трябва да боледува, за да става по-силен. Въпреки това ежедневно много от нас полагат усилия да засилят имунитета си, да ядат здравословна храна, да спортуват и т.н. Докато се усъвършенстваме в здравословно отношение обаче, забравяме, че има и други фактори, които влияят върху здравето ни.

Един от тях е обкръжаващата ни среда. Като свием понятието максимално стигаме логично до най-близката среда - дома. Здрав ли е домът ни? Не можем да ви дадем категоричен отговор, тъй като зависимостите са много – строителство, географско положение, трафик, индустриализация и каквото още сами се сетите. В замяна на това можем да ви посъветваме как да превърнете дома си в източник на здраве.

1. Свеж въздух
Редовно проветрявайте жилището си. Пролет, лято, есен, зима – задължително отваряйте прозорците за известно време. В наши дни са популярни и йонизаторите – устройства, които пречистват въздуха и ви избавят от алергените.

2. Силата на растенията
Цветята оказват пречистващ ефект върху въздуха. Не ги използвайте просто като украшения, а като извор на здраве за цялото семейство. Дори едно-две растения в стаята са достатъчни, за да повишат качествата на въздуха в нея.

Вижте още: Стайните растения, пречистващи въздуха

3. Ароматерапия
Не става дума за ароматизаторите в контактите, а за арома лампи. Необходимо е само да подберете подходящо етерично масло и домът ви ще се изпълни със свежест и енергия. Обещаваме ви да посветим специално материал на маслата, подходящи за дома, за да ви бъдем максимално полезни.

4. Маестро, музика!
Подходящата музика притежава потенциала да ни помага да се отпускаме.

5. Основата на здравето – водата
Ако от чешмата ви тече неидентифицирана по състав течност, можете да се доверите на филтри за вода. Доказано е, че само чистата вода дава на организма оптимални условия да работи ефективно и пълноценно.Добави коментар