Защо сополите стават зелени?

18234
Защо сополите стават зелени?

Щом в организма е налице възпаление...

Сополите, оказва се, изпълняват важна функция в организма. Те се състоят от вода, соли и белтъчини, наречени муцини.

Ролята на секрета е да поддържа цяла лигавица на носа, устата, гърлото и дихателните пътища. Той е напълно естествена част от организма и цели да задържа непознатите материали. Затова, когато боледуваме, секрецията на сополи става по интензивна ... тялото извежда непознатите вещества.

Щом в организма е налице възпаление, секретът променя своята консистенция. Той събира различни вещества, бактерии и вируси, а също така възпалени бели кръвни телца, които се образуват за борба с инфекцията.

Това е причината в носа и гърлото по време на боледуване да се натрупва много секрет.

Тъй като се намира във човешкото тяло, това позволява на белите телца да се окислят заради наличието на кислород. Това е основната причина, поради която сополите менят цвета си.

Сходна е химичната реакция, която протича, когато разрежете ябълка. Вътрешността й постепенно потъмнява. Това се дължи на контакта с кислорода във въздуха.

Колкото по-дълго се задържа секретът в носа или гърлото, толкова по-обезцветена е тя.

Кафявият оттенък на сополите говори за това, че по лигавицата е имало кръв. Тя се е запекла и е провокирала кафявия цвят.

Накрая ще споменем, че зелените сополи не се лекуват с антибиотици, тъй като вирусните заболявания не се влияят от тях.Добави коментар