Защо пушачите са слаби?

116
Защо пушачите са слаби?

Никотинът срещу затлъстяването?

Американски учени определиха точно как никотинът въздейства като подтискащо глада средство в мозъка - откритие, което един ден може да помогне в битката срещу затлъстяването, съобщиха изследователи.

Пушачите имат склонност да са по-слаби от хора, които не пушат и изследването, ръководено от Университета в Йейл, публикувано в Science, описва как никотинът активира определени неврони в част от мозъка, известна като хипоталамус. Тези неврони казват на тялото кога то е яло достатъчно, според старшия автор Марина Пичиото, професор по невробиология и фармакология в Йейл.

"Много хора казват, че няма да откажат цигарите, защото ще напълнеят. В крайна сметка, ние искаме да помогнем на хората да поддържат телесното си тегло, когато се откажат от вредния навик и може би да помогнем на непушачите, които се борят със затлъстяването", казва той, цитиран от БГНЕС.

Откритието е било направено при изучаване на мишки, но учените се надяват, че подобни рецептори могат да бъдат изолирани и при човека.

Серия от експерименти показали, че експериментално лекарство за лечение на депресия може да включи определен никотинов рецептор, който, от своя страна, задвижва подмрежа от неврони в хипоталамуса – наречени про-опиомеланокортин или POMC клетки – че времето за хранене е приключило. Рецепторът се оказал независим от тези, които отприщват силното желание за никотин у пушачите.Коментари

Коментар: 1
NBqwgAqWvCLbsOJVAv

That's the best awnser of all time! JMHO


  • 1

Добави коментар