Защо фигурата се влошава с напредването на възрастта

265
Защо фигурата се влошава с напредването на възрастта

Да разгледаме няколко причини

С всяка изминала годината задачата „поддържане на фигурата” става все по-сложна. Малцина са щастливците, които след 40-50-ата си година могат да се похвалят с плосък корем. Какви са причините да се влошава фигурата ни?

На първо място може да става дума за преяждане. С годините тялото ни изпитва по-малка потребност от приемане на калории. Освен липсата на мяра в порциите, друга причина за преяждане може да бъде стресът, който ежедневно ни се стоварва на плещите.

Втората причина, която може да доведе до нежелани промени във фигурата, е хормоналното пренастройване на организма. Много хора на средна възраст се оплакват, че макар нищо да не са променили в начина си на хранене, теглото им нараства. Можете да обвините хормоните за това. От определен момент у жените и мъжете започва да се понижава изработването на половите хормони, а оттук се се повлиява и тялото ни.

Домати срещу менопаузаМъжете започват да забелязват тлъстинки по корема, а при дамите се уголемяват бедрата и дупето.

Трето, липса на достатъчно физическо натоварване. Заседналият начин на живот не прощава на никого – нито на младите, нито на старите. Колкото по-често и за постоянно седите, толкова повече тялото ви губи тонус и се отпуска. Не позволявайте на леки болежки да ви спират да тренирате редовно!И четвърто, височината ви намалява. Забелязвали сте, че по-възрастните ви роднини постепенно стават по-ниски. Това е напълно нормално. При жените тази промяна се наблюдава рязко през първите 5 години след менопаузата. Препоръчваме ви в този период да приемате хранителна добавка калций, за да заместите загубата на този елемент.Добави коментар