Защо е толкова важно да пием вода?

734
Защо е толкова важно да пием вода?

Според учените водата е естествен антиоксидант за човешкия организъм

Водата е символ на живот и дълголетие. Като жизнена необходимост, тя отстъпва единствено на кислорода. Организмът ни се нуждае от вода, за да функционира правилно. Човек не може да съществува без вода повече от няколко дни, докато без храна може да живее в продължение на седмици или дори месеци.

Ние обаче я възприемаме като даденост, без да се замисляме за нейните безбройни полезни качества, посочва Darik News. Според учените водата е естествен антиоксидант за човешкия организъм. Важна е не само за функционирането на всички органи и системи, но и за активизиране на защитните му сили. Освен това участва активно в обмяната на веществата, поддържа телесната температура, пренася кислород и хранителни вещества до всички клетки на тялото, прочиства организма от токсините.

Тя транспортира хранителни вещества и извлича отпадъците от клетките ни. Помага на тялото да разгражда складираните мазнини. Затова колкото по-малко вода пием, толкова по-голям е рискът от натрупване на мазнини. Тя ускорява метаболизма, прочиства клетките, засища глада и тонизира.

Водата помага на мускулите да работят нормално, тъй като те са съставени от 70 % вода и са пряко зависими от количествата, които приемаме.

Добави коментар