За вредата от шишето

111
За вредата от шишето

Какви са рисковете от ползването му след двегодишна възраст?

Децата на 2 години, които все още се хранят от шише, са изложени на повишен риск от затлъстяване в по-късна възраст, в сравнение с връстниците им, отучени по-рано от този навик, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Специалисти от университета "Темпъл" са анализирали хранителните навици на около 7000 деца. Изследователите са установили, че за онези от тях, които все още се хранели от шишена двегодишна възраст, вероятността да страдат от затлъстяване на петгодишна възраст е била с над 30 процента по-висока.

Специалистите не могат да обяснят дали има пряка връзка между продължителното хранене от шише и затлъстяването. Те обаче отбелязват, че проучването е поредното, което показва, че отказването на бебетата от този навик около 12-месечна възраст може да предотврати натрупването на излишни килограми.

Предишни изследвания са показали, че продължителното хранене от шише, и особено по вечерно време, може да причини проблеми със зъбите, недохранване и недостиг на желязо, припомня bTV. Поради тази причина педиатрите препоръчват на родителите да приучават бебетата да пият от специални чаши, когато станат на 12-14 месеца.

Продължителното хранене от шише осигурява по-скоро утеха и излишни калории на подрастващите, отколкото да задоволява хранителните им нужди, допълват специалистите.Коментари

Коментар: 1

уф и как да му го махна това шише като не го вади от устата


  • 1

Добави коментар