За силна имунна система

374
За силна имунна система

Няколко прости правила

Почивката, слънчевите бани и морската вода са масово използвано средство за закаляване на организма. Неслучайно педиатрите обичат да казват на родителите, чието дете често боледува през зимата, да го заведат на море.

Ако сте пропуснали възможността през това лято, сега станете по-грижливи към своето здраве и здравето на цялото семейство, съветва bTV.

Не забравяйте да си осигурите пчелен мед. На закуска е добре да се изяжда по 1 лъжичка мед или да я разтворите в сутрешния билков чай. Може също да си набавите пчелен прашец.

Той е приятен на вкус и в чист вид е добре няколко зрънца да изсмучете на гладно или да го поръсите върху филийката с масло или сусамов тахан.

В тези месеци природата щедро ни е предоставила ябълките и гроздето - два плода със здравословна сила. Популярна е поговорката ”С ябълка на ден – докторът ще бяга от мен”.Целулозата усилва моториката и секрецията в стомашночревния тракт, а пектинът намалява нивото на холестерола и укрепва кръвоносните съдове.

В традиционната медицина е известена ампелотерапията - лечение с грозде (от гръцки), своеобразно диетично лечение, на което смело се приписват възможности за облекчаване на 100 болести.

Днес учените са доказали конкретните съставки и механизмите, чрез които гроздето и ябълките действат стимулиращо върху имунната система. Освен богатото съдържание на витамините С и В, те съдържат калий и действат като антиоксиданти, т.е. забавят процесите на стареене, като стимулират метаболизма и отделянето на токсините от организма.

След създаването на швейцарски имуномодулатори, българските имунолози много бързо произведоха у нас техни аналози. Те са подходящи при хора с намалена имунна защита и тези с хронични заболявания.Добави коментар