За пробиотиците

135
За пробиотиците

Защо да ги използваме?

На какво се дължи дълголетието на българите? Според откривателя на пробиотиците професор Мечников, на Lactobacillus bulgaricus. Всъщност, това е първият природен пробиотик, съдържащ се в българското кисело мляко.

Пробиотиците набират популярност в цял свят. Техни почитатели са европейците, японците и американците. Те са живи микроорганизми - приятели на човешкото тяло. Въздействат благоприятно върху чревната микрофлора и повишават ефективността на имунната ни система. Освен това чистят организма ни от токсини, свалят нивата на холестерола и кръвната захар и ни пазят от рак и алергии.

Пробиотиците ни помагат да възстановим нормалната работа на организма си след приемането на антибиотици, спасяват ни от диарията. Могат да се прилагат и при бременни, кърмачки и бебета.Пробиотиците са особено препоръчителни при малките деца, защото тяхната чревна флора се развива до навършването на 2-годишна възраст. Точно заради това те трудно устояват на бактериите и вирусите.

Какъв пробиотик да изберем? Комбинираният пробиотик Бифиформ съдържа два добре проучени пробиотични вида и е с документиран ефект. Предназначен е за превенция и третиране на диария, поддържа стомаха в баланс и подкрепя и модулира имунната система.

Много подходящ е за бебета - за облекчаване на коликите, лекуване на запек и диария, както и на разстроен стомах. Неговото голямо предимство е не само че може да се използва от майката и детето, но и че е е изключително лесен за употреба и се съхранява на стайна температура.

Бифиформ не съдържа консерванти, изкуствени оцветители, захар и алкохол. Той е подходящ и за хора, страдащи от млечна непоносимост.Добави коментар