За менопаузата

87
За менопаузата

Идва все по-рано

През последните години специалистите отбелязаха тенденцията все повече жени да влизат в ранна менопауза под 40 -одишна възраст.

Ново проучване, проведено от експерти в Лондон, ръководени от д-р Руфъс Картрайт, показва, че основен фактор за ранната менопауза е качеството за живот.

По време на изследването 5000 жени отговаряли на въпроси за хранителните си навици, качеството на живот, материалното благополучие и образование.

От резултатите става ясно, че най-голям риск от ранна менопауза крие пушенето. То води до безплодие, преждевременна яйчникова недостатъчност и увеличава риска от диабет, артрит и ранна смърт, предупреждава БГНЕС.

Всички участнички в експеримента били родени по едно и също време. Учените им направили изследвания в няколко етапа от живота им, като последният бил настъпването на менопауза.

Когато представителките на слабия пол са недоволни от цялостното качество на живот, имат ниско ниво на образование и по-малки доходи, опасността от ранна менопауза нараства два пъти, показват резултатите.Добави коментар