За корекцията на ушите

210
За корекцията на ушите

Когато детето се чувства зле от подигравките

Обикновено децата с клепнали или щръкнали уши изпитват неудобство, особено когато още в детската градина започват да им се подиграват. Появява се психологически проблем заради видимото различие.

Тази форма на ушите обаче не е свързана със смущения в слуха. Затова операцията е необходима единствено, когато самото дете поиска тази корекция, предупреждава bTV.

Пластичните хирурзи и специалистите по уши-нос-гърло болести са тези, които извършват козметичните операции на уши.

Отопластиката може да се направи след 4-годишната възраст на детето, когато ушите завършват естественото си развитие. Никога по-нататък във времето не е късно да се направи операция за коригиране на формата на ушите.

Целта на операцията е да се приберат ушите по-близо към главата, като се скулптурира самата ушна мида чрез изтъняване на хрущяла и оформяне на гънката, която е липсвала преди това. Когато е необходимо, се намалява и размерът им.

Операцията е безболезнена и отнема около час и половина. Белези не се забелязват, защото оперативният разрез се намира зад ухото. Срещу неволно нараняване на оперираните уши известно време се носи лента, подобна на скиорските, дори и по време на сън.Коментари

Коментар: 1
Video

Tunatari


  • 1

Добави коментар