За хомеопатията и грипа

177
За хомеопатията и грипа

Можете да подсилите организма си и с билки и подправки

Грипната епидемия, която чакаме от два месеца, вече е факт в някои части на страната. Най-добрият начин за предпазване от вируси е цялостното укрепване на имунната система. Тезата защити пред TV7 хомеопатът д-р Атанас Михайлов.

Той е категоричен, че употребата на антибиотици е безумие и вместо това трябва да се използват ресурсите на народната медицина. Антибиотикът унищожава не само бацилите в организма, но и полезните бактерии, които се борят с болестите, заяви д-р Михайлов.

Съветът на специалиста е да се пият много свежи сокове, на първо място от моркови, защото те съдържат каротин. След това всеки може да избере плод, който му харесва - портокал или грейпфрут. Билките също са изключително полезни - ментата и жълтият кантарион са с доказани антибактериални свойства. Маточината успокоява, жълтият кантарион има противодепресиращо действие и подсилва имунната система.

Подправките пък имат противораково и противогрипно действие, каза още Михайлов. Той посъветва да се приемат джинджифил, черен пипер, дълъг пипер или куркума. Хомеопатията може да се използва и в разгара на заболяването, твърди специалистът.Добави коментар